Te szelektálod a hulladékot?Hogyan tudnál rávenni mást is? (tudásbázis)
A műanyaghulladékot külön gyűjtöm, sokszor a papírt is (azt nem mindig sikerül).
Ételhulladék nagyon ritkán kerül a kukába - van két kutyónk meg egy zöldségekre éhes nyuszink :)
...viszont volt anno egy ismerősöm aki az egyik ngyvárosi szemétgyüjtő középvezető embere volt........ő mondta hogy sok helen úgy tele van dobálva a szelektív gyüjtő hogy már csak a nagy közösbe rakhatják,pl műanyag palackokkal használt pelusok és hasonló.....
A szelektív gyüjtésnek akkor van értelme ha tényleg rendeltetésszerüen használjuk....és mondjuk nem a kuka mellé nyomjuk e mert meguntuk továbbvinni,vagy nincs tele a gyüjtők örnyéke üvegtörmelékkel....
Beleláttam külföldön ahol működik mennyire megszokták már és a mindennapokban egyáltalán nem okozott nehézséget kiöbliteni a joghurtospoharat mielőtt kidobtuk és a zárófóliáját máshová dobni mint műanyagrészt....
ami gond volt a millió külön kuka tárolása esetleg:)mármint a háztartásokban...
emagdi! Megfigyeltem!
Egy teherautóra ömlesztve, NEM ELKÜLÖNÍTVE ürítik a konténereket.
Lehet, hogy Te ezt nem gondoltad, rólam, és nem csak úgy nyomtam a caps lockot!
cseteica! aztán megfigyelted-e a kukásautót figyelmesen?:)) mert ha igen, akkor láthattad, hogy abban elkülönítve tárolják a különféle típusú hulladékokat. nem öntik össze:)) LOL:)
vagy gondoltad az ötfajta hulladék típusért öt külön autót küldenek?:)
néha nem árt elgondolkodni mielőtt az ember felfújja a fejét a bosszúsággal és benyomja a caps lockot:)))
Sajna nem igazán .Ebben a városban csak egy helyen van rá mód,de az is mindig tele van.
Csak úgy lehetne hatékonyabban csinálni ha több helyre raknának tárolókat és azt is rendesen üritenék.
A városban "egy-két-há" helyen van szelektív kuka (hulladékgyűjtő edény).
Mi itthon külön gyüjtjük a háztartási hulladékot, a műanyaflakont, az üveget, az újságpapírt.
A háztartási hulladékot elviszi a "kukásautó", havi sok-sok Ft-ért. A többit mi visszük el a szelektív-szemétgyűjtő helyre.
DE FELROBBAN AZ AGYAM AMIKOR LÁTOM, HOGY A KÜLÖN GYŰJTÖTT SZEMETETT EGY TEHERAUTÓRA ÖMLESZTIK FEL!
AKKOR MI A DRÁGA JÓ ÉDESANYÁMP.....ÉRT KELL KÜLÖN GYÜJTENI! (Bocs!)
Igen nálunk eleve úgy van megcsinálva,hogy adnak egy nagy zsákot amibe a műanyagot kell gyűjteni és van egy konténer ahova az üveget kell dobni.
A többi meg megy a sima kukába.
pl. bemegyek a kocsmába:
-Józsi, Pali, Pityu, gyertek ide!...Na figyeljetek! Ti ha együtt isztok, akkor abból verekedés lesz, ugye? Na ugye...na akkor Józsi, te üveg vagy, üvegből, mert a vodkát szereted...üvegből...na Palibátya, te sör vagy, dobozos, mert azt szereted...te meg komám műanyag flakon, mert a bort ugye abban hozod...namánmost figyeljen mindenki aki itt van! Úgy, ahogy a Józsi, a Pali, meg a Pityu nem jó ha együtt vannak, mert baj lesz, na úgy a mi Földnek nevezett bolygónknak sem jaó, ha ezek az dolgok, az üveg, a fémdoboz meg a műanyagpalack együtt vannak...oszt most mindenki gondoljon az asszonyra, mint a papírra...na ugye? Azt sem akarjátok, hogy valamelyikhez odakeveredjen, ugy-e?
Na, ezé fontos a szelektív hulladékgyűjtés. Na. Mától így gondoljatok rá! És gyűjtsétek külön!
;D tökminegy, egybeöntik a papíron és a fémen kívül a többségét. :P Matyarószág...
További ajánlott fórumok:
- Lefogytam 42 kg-ot, de hogy bírtam magam rávenni?
- Férfi partnerem nem hajlandó velem házasság előtt ágyba bújni. Mivel lehetne mégis rávenni?
- Hogy tudnám a párom rávenni, hogy 5 hónap után legyen gyerek?
- Nagy mennyiségű zöld hulladékot kik szállítanának el a kertből?
- Hogyan szelektáljuk a szemetet
- Szolnok megyében hol és mennyiért veszik át a kartonpapír hulladékot?