Hogyan szelektáljuk a szemetet (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Nagyon régi az utolsó hozzászólás, mégsem tudom megállni, hogy ne írjak.
Mi is panelban lakunk, két szobában 4-en vagyunk, mégis szelektíven gyűjtjük a szemetet. Van két szatyrunk, abban gyűjtjük a papírt és a műanyagot. Egy polcon pedig az üvegeket. Hétvégente egyszer levisszük az összegyűlt hulladékot. És igen, mi kimossuk a műanyag flakonokat, tejesdobozt. Annyira megszoktuk ezt, hogy már az 5 és 9 éves gyerekeink is tudják, hogy válogatni kell, melyik hulladék hová kerül. Szerintem is ez kötelessége lenne minden embernek! Persze ahol még nincs külön erre a célra hulladéktároló, ott nem lehet ezt sajnos megoldani.
Mi külön gyűjtjük a papírt(nem színes, nem fényes), mert az anyósék eltüzelik. Külön a flakonokat, 2-3hetente elvisszük az egyik áruház parkolójában található gyűjtőbe. A maradékot amit a kutyinak nem lehet odaadni egy erre kialakított helyre hordjuk. A héjakat is külön gyűjtjük, szintén van egy erre megfelelő hely. A szemétért, pedig minden pénteken jön a kukás.
Jó dolog.
Nagyon jó a cikk!
Nekem egy bajom van a szelektív hulladékgyűjtéssel: nincs annyi helyem otthon a lakásban, hogy 4-5 kukát tartsak (amiben külön gyűjthetném a szemetet fajta szerint). ha több újság összegyűlik, azt azért el szoktam vinni a papírgyűjtő kukába.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Levittem a szemetet és találtam a kukában egy fürt banánt...
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?
- A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek?
- Mért szeretik a pasik a szemetet és a mocskot?
- Egy gyermek mennyi szemetet termel az eldobható pelenkával, amig szobatiszta nem lesz?
- Te szelektálod a hulladékot?Hogyan tudnál rávenni mást is?