Te milyen összejövetelen tartod elfogadhatónak a műanyag tányért, poharat és milyen alkalomkor nem? (beszélgetés)
Mikor kicsik voltak a gyerekek, a szülinapi partikon mindig eldobható tányékorat és poharakat használtunk, de nem műanyagot, hanem papírt. Egyrészt mert jópofák voltak, mindig volt valami kedvenc mesehős aki nélkül nem lehetett party... 🤦♀️😂🎂
Másrészt a papírra tudtunk nekevek írni vagy ovis jeleket rajzolni (ha nem volt túl bonyolult 😂).
Harmadrészt, nem kellett attól félni, hogy eltörnek.
Családi, baráti összejöveteleken max. a kisebb gyerekek kaptak/kapnak eldobható poharat.
Néha igazán praktikus.
Nálunk is aránylag gyakran van használatban műanyag tányér, kanál, villa. Tavasztól késő őszig sokszor van nálunk kinti sütögetés, bográcsozás. Ilyenkor többen vagyunk, jó szolgálatot tesz az eldobható edény, evőeszköz.
Nekem még van tartalékom (az üzletek polcairól már eltűntek) pont amiatt, mert relatíve gyakran használjuk.
De nemcsak kerti partikon találkoztam műanyag tálakkal! Állófogadáson is voltam nemegyszer, amikor nem porcelántányérokból ettünk.
A nem egyszer használatos műanyag tányérokat viszont nem szeretem. Olyan sok rosszat hallottam már! Többször visszahívtak bizonyos műanyag tálkákat, mert a melegítés hatására valamilyen káros anyag jött ki belőlük.
Úgyhogy a hétköznapokon marad a porcelán.
Nem nagyon használok műanyagot, mert azt gondolom, hogy, ami minimálisan is esztétikus, az 1 vagyonba kerül ahhoz, hogy 1x használjuk és kidobjuk. A papírtányérnak meg nem sok gyakorlati hasznát látom.
Akkor használok ilyet, ha nem megoldható a mosogatás, szabadtéren főzünk, nagy a társaság, alkalmi összejövetel. Pl. kinti főzés, sütögetés, falunapos főzőversenyek, gyerekes összejövetelek.
Ha sütik, akkor szalvéta + doboz kombót jobb megoldásnak tartom, mint a papírtányért.
Gyerekzsúr, kerti parti, baráti összejövetel. Pár hete voltunk lecsó fesztiválon, ott is műanyag tányér-kanál volt...
Vannak vastagabb, nem eldobhatós műanyag tányérjaim, sajtreszeléshez, gyümölcsökhöz, dinnyéhez, napi szinten használom őket. Akkoriban kezdtem ilyeneket venni, mikor a gyerekek elkezdték az önálló evést, ha ez leesett, nem volt minden csupa szilánk.
Itthon csak is porcelánból esszük a főtt ételt, családi ünnepeken szintén.
Nekem nincs drága porcelánom, nem is szeretem azokat.
Az elmúlt 33 év alatt 3 tányérkészletünk van/volt (nászajándék). Az egyik teljesen elfogyott a másik kettő még teljes.
Csak azért vettem még tányérokat, mert a leveses tányérok a megmaradt két készletnél nem elég mélyek, így vettem olyat darabra, amiben megfelelő mélységű a leveses, nem csak 6 db-os, azaz 10 db mély, 10 db lapos és 10 db kistányér.
Ha eltörik veszek újat, de nem szeretek műanyagból enni.
Lehet, hogy kaptak valami haladékot vagy másmilyen műanyag vagy nem tudom....
Nem tanulmányoztam a jogszabályt, de az biztos, hogy sok üzletben már pl. nem csomagolják nejlon szatyorba a vásárolt árut.
Éttermekben sem adhatnak elvileg műanyag evőeszközt.
Én már müa.fültisztítót sem tudtam venni, csak fapálcásat, stb.
Spárban lehet kapni. Amióta néhány szép porcelán tányérunk eltört, mi is használjuk a műanyag tányért, evőeszközt stb.
Vendégnek nem, de otthon miért ne?
Bárhol, bármilyen eseményen, ahol azokkal vagyok akiket kedvelek, ahol jól érzem magam.
Ehetem én herendiből is a bográcsgulyást, ha nem azokkal vagyok, akiket kedvelek.
Nyílván vannak olyan események, ahol muszáj a szép teríték, mondjuk egy külföldi üzleti megbeszélés.
További ajánlott fórumok:
- Teltebb nők, avagy pár kilo felesleg elfogadhatatlan?
- Mondjatok már valami jó, és elfogadható indokot, amit holnap tudnék mondani a főnökömnek, amiért nem tudok bemenni.. nincs kedvem, köszönöm!
- Társasági összejöveteleken az emberek a WC-t miért úgy keresik és nevezik hogy mosdó?
- Hogyan tudnék távol maradni a párom családja által szervezett kötelező összejövetelektől?
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Idősebb férfi? Mennyi szerintetek az elfogadható a korban?