Te hogyan fogadod el magad nőként? A sok túl tökéletes nő láttán? (beszélgetés)
Tényleg az a legjobb, ha nem hasonlítod magad másokhoz.
Persze ezt mondani könnyebb, de tudatosan kerüld ezeket a helyzeteket, amik ezt az érzést generálják benned. Ne nézegesd az instát/fb-ot/youtube-ot, egyáltalán semmi olyat, ami csak a felszínesség, meg külsőségekre helyezi a hangsúlyt és nem építő módon.
Az más, ha pl. követsz 1 edzéseket tartó nőcit, akinek motivál, hogy jó az alakja, és akkor te is teszel ezért és gondoskodsz magadról. Minden egyéb szerintem időpazarlás és probléma-generálás. Próbáld meg lekötni magad, vmi hasznos dologgal. Pl.: olvass, biztos, hogy előbb-utóbb találsz kedvedre valót és sokkal előrébb leszel vele, minden téren.
Én nem foglalkozom ilyenekkel. Nekem az fontos, akit szeretek, aki szeret. Más véleménye nem. A "műnőkön" jókat mulatok. Azokon is, akik csak a külsőségeknek élnek, főleg az interneten ilyen-olyan kép meg videófilterekkel, 10 centi vakolattal, belül meg hát... csak az üresség van sokakban.
Hogyan változtass?
A te karakterednek megfelelő igazi nők képeit nézd meg, vágass magadnak valami szuper frizurát. A bőrödet ápold. Kezdj el a természetesebb sminkelésről videókat nézni. Minden nap nézegesd az arcod, örülj a fiatalságodnak és a természetes adottságaidnak. Láss át a mű dolgokon, mennyire kirakati dolog. Képzeld magad elé az influencerek hétköznapi arcát, az milyen lehet? Az életük milyen lehet a videóik mögött? Amit feléd mutatnak, azt oszd el tízzel, mert kb ennyi igaz. A kinézetüknek is 10%-a valódi csak.
Keresd meg a belső és külső értékeidet, kérd a párod segítségét ebben. Másban is lehet örömet és boldogságot találni, mint a műhajban, műmellben. Akikhez hasonlítani szeretnék, azok nem igaziak.
Akkor ne használd ezeket a felületeket, ennyire egyszerű. :) És viszonylag hamar meg is fog szűnni a problémád, hidd el! A szépség, a boldogság, a kiegyensúlyozottság nem attól fog eljönni az életedbe, hogy műanyag darabokat ragasztassz fel a szempilláidra... Persze akinek jól esik, és jobban érzi úgy magát, az csinálja csak. De ettől igazából nem lesz boldogabb az élete. Nem ettől lesz az. Ha neked nem jött be, hagyd a fenébe. Ne szúrd el a fiatalságodat azon, hogy hülyeségeken agyalogsz!
És igenis, ki lehet kerülni ezeket a tartalmakat, ha meg se nyitod, és nem követsz ilyesmiket. Az életed az uralja, amire fókuszálsz. Ne erre fókuszálj. Ennyire egyszerű.
Csak rajtad áll, hogy mivel szembesülsz nap mint nap. Zárt be a youtubo-ot meg az instát, és menj ki a nagyvilágba ÉLNI. Ott látni fogod, hogy a szórakozóhelyeken, az utcán, a tömegközlekedésen nem futkosnak tökéletes lányok/nők, max csak elvétve. :) Amit az instán látsz, az javarészt mind hatalmas hazugság. Nem egy kolléganőmre pl. rá se lehet ismerni élőben az insta képei után. :) A valóságban mindenki más-más, különböző adottságokkal és alkattal.
Ne nézegesd ezeket, zárd be. Ne a hülyeségre fókuszálj, hanem az életre. Élvezd, szórakozz, sportolj, és olvass a szenny tartalom helyett. Élvezd, hogy van egy párod, aki úgy szeret és kíván ahogy vagy. Számára nyilván tökéletes vagy, hiszen veled van, nem egy műpillás kamu insta lánnyal.
Ja, és csak mondom, hogy a legszebb éveidet teszed tönkre ezzel, amiket nem fogsz visszakapni később. 30 felett nagyon meg fogod bánni, hogy hülyeségeken keseregtél ahelyett, hogy a fiatalságodat élvezted volna úgy igazán. Ez borítékolható.
Hol van az a sok "tökéletes" nő ? Szerintem sehol. Vannak természetesen szépek, csinosak stb... [link]
---------------
Ha szerinted ez a tökéletes akkor ezt elérni csak pénz és gyomor kérdése . Hajrá hozzá.
Én az utcán kevés (szerintem) tökéletes nőt látok. De a rakás műszar inkább csak feltűnővé tesz csak, nem széppé.
Ha a műhajtól egy széteső madárfészek lesz a fejeden, a körmöd szétesik, szempillad meg nincs, hogy vagy így szép?
Az egészséges kinézet evolúciós okból tetszetősebb, mint a csoffadék.
De sajnállak!
Ja nincs is időm rá. 😄
Az biztos, hogy nem túl jó magunkat másokhoz hasonlítani, pláne a valós énünket, 1-2 online képhez.
Ha neked ez fontos, hozd ki magadból a legtöbbet, de biztos, hogy megéri?
Jobban érzed magad ezektől, szebbnek látod magadat?
Nekem a mű dolgok eleve nem tetszenek, de ízlések és pofonok, a legtöbb férfi is így van ezzel, vkinek bejön, vkinek nem.
Fordítsd az energiádat 1 kicsit másfelé, olvass, tanulj, nyiss 1 másik közegre. Idővel egyébként szerintem ez változik, vagyis én azt vettem észre magamon, hogy az élethelyzetemtől és élettapasztalatomtól függően változik, hogy mitől érzem jól magam a bőrömben.
Kezdj el mondjuk sportolni, 2in1. Ne a külső számítson, hanem a teljesítmény, sztem ez 1 jó köztes pont. Vagy próbáld meg kiélni a kreativitást a szépítkezésben.
Alapvetően meg mindig van 1 szépségideál, amihez képest elhelyezkedünk vhol, nincs ezzel semmi, nem kell mindenkinek tetszenünk, ahogy nekünk sem tetszik mindenki.
Tényleg!?
Nem, nem láttam mostanság. Kár érte.
Sarka Kata nem műnő és ő szép. Szép volt ducin is.
Rogán Cecilia most is ronda, kár bele pénzt ölni;)
Ismerek olyan férfit, aki odavan a túltolt nőkért, pl. Kelemen Annácskáért. Pedig olyan gyönyörű természetes szépség a felesége, hogy az csak na.
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Létezik olyan, hogy tökéletes nő?
- Ti nem unjátok a tökéletes test kultuszt?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Egy tökéletes kapcsolatból hirtelen kilép a párod...