Tartós beteg gyermekekkel kapcsolatos kedvezmények (beszélgetés)
Ilyenkor szokták azt mondani, hogy külön háztartás, és a kutya nem foglalkozik a felnőtt gyerek jövedelmével.
Én ismerek sok olyat, aki egyedülállóként van bejelntve, közben meg együtt élnek, aki fizet a tartós beteg státuszért stb.
Becsületességgel nem sokra jut az ember, mondjuk az ilyen hazugokat meg pofán tudnám köpni.
"Az egész rendszer hibás, sokan meg hazudnak, és mindent megkapnak"
Szomszéd minden évben disznót és marhát adott az orvosnak,hogy a tartós beteg papírt aláírja. Jó ez nem most volt ,már 22 éves a srác ,de tuti most is vannak ilyenek. Úgy ,ahogy a leszázalékolásnál is . No befejeztem,ez már nem fórumtéma,meg aztán csak panaszkodik mindenki . Jó egészséget kívánok nektek 😊
Mi se kapunk utiköltséges papírt, holott 2 megyével arrébb hordjuk orvoshoz a gyereket, ezt azzal indokolták, hogy van közelebb is orvos.
Majdnem megölte a gyerekem, lejebb vitte a gyógyszeradagját, a papírra meg azt írta, hogy én saját döntésem alapján csökkentettem a gyógyszert...hát valószínű minden vágyam az volt, hogy rohammentő vigye el a gyerekemet, szóval nem hordom hozzá.
Az egész rendszer hibás, sokan meg hazudnak, és mindent megkapnak.
Igen ez szomorú,az ápolási díj fórumon is felháborító eseteket olvasok. Nálunk nem kellett zárt boríték,nem volt rendszeresen gyógyszer hála Istennek. 6000 ft-os keret volt. De pont eleget láttam ,ki mennyit fizet ki a gyógyszerre sajnos. Az utazás a másik ,8 alkalommal voltunk műtéten,(kontroll, vizsgálat, labor már nem is számolom)4 évig még útiköltség papírt sem kaptunk . De ami itt megy az már elkeserítő,beteg gyerekeket dobnak ki a rendszerből, gyógyultnak nyilvánítja egy aktakukac , felülbírálva egy szakorvosi leletet
. Annyi mindent lehetne írni ,de kevés az idő ,a hely,meg aztán kipenderítenének innen . Eddig sem nagyon támogatták a beteg gyerekek családját de most már ez sem lesz .
Közgyógy alanyi jogon jár ilyenkor, ahhoz képest már sokadjára adtam be, és semmi..leoltanak, hogy a zárt boríték nem kell, beadom és hiánypótlásnak a zárt borítékot kérik.
Az legnagyobb baj az, hogy a lányom gyógyszerei közül párat már kivettek a közgyógyra felírhatóak közül, ami bent van, az meg többnyire hiánycikk.
Sokszor kértem fb-n segítséget egyes gyógyszerek miatt, volt hogy 200km-t kocsikáztunk egy gyógyszerért, mert országosan az az 1 db volt már csak.
"Önkormányzatnál voltam, közölte az ügyintéző, hogy nem hátrányos helyzetet vagy mi a szöszt néznek, vagy iskolázottságot, hanem a papír alapján, alanyi jogon jár a kislánynak."
Ez az én esetemben volt így,valóban jár akkor is ha milliomos vagy . De ehhez sajnos 2 árva kell ...inkább ne legyen senkinek ilyen segély 😟
Hozzáteszem,egy évig semmit sem kaptam ,mikor Robi betöltötte a 10 évet. Voltam bent a hivatalban ,hogy most merre ,vagy hogyan tovább . Kegyesen elküldtek a munkaügyi központba regisztrálni . Egy év múlva feltűnt a házi orvosnak ,hogy miért nem vagyok otthon ??😮 Na akkor mondta ,hogy jár az ápolási díj a gyerekre . Kinyomtatott jogszabállyal mentem be ,mert nem tudták ,hogy mi a helyzet. Három ügyintéző kereste a törvényt ,nem e kamuzok. Szánalmas.Szóval , ennyit erről 😕 szerintem próbáld meg hátha sikerül. Legyen szerencséd 🤗
Nem vitatkozni akarok!
Add be,ha alanyi jogon megkapod szólj,mert akkor ráboritom az itteni ügyintézőre,sőt pesten is a góréra az asztalt.
Hidd el hogy nem jár..enyém se kapja,pont azért mert túllepjük a limitet hiába tartós beteg.
Fellebeztem a jogszabályra is hivatkozva,de elutasították,mondván a jogszabály már nem hatályos.
Nos, a jogszabályt én is így értelmeztem, megmondom őszintén, eddig sem adtuk be, pedig Maja Dézi már 3 éves, 2 hónapos korától van tartós betegségre vonatkozó dokumentumunk. Aztán ma, amikor az Önkormányzatnál voltam, közölte az ügyintéző, hogy nem hátrányos helyzetet vagy mi a szöszt néznek, vagy iskolázottságot, hanem a papír alapján, alanyi jogon jár a kislánynak.
Csúnya dolog lehet, de vitába keveredtünk, hogy a jövedelemhatár stb., mire közölte, hagyjuk a jövedelmet, ha ilyen dokumentum van, megkapja a gyerek.
Mivel itt hamarabb szerzek bármiről releváns információt, ezért nyitottam a fórumot is!
Köszönöm a segítségedet!
Tudom.
De gyermekvédelmi nem jár azért,mert tartós beteg.
Beadhatod a papírt,de nézik az egy főre eső jövedelmet.
Ha van tartos betegségről igazolásod,emelt csp,kózgyógy,utazási kedvezmeny jár ill.10 éves korig gyes.
Gyermekvédelmi tartós betegségre nem jár,az jövedelem függő.
Sziasztok!
Kislányom tartós betegsége miatt, most igénylem a gyermekvédelmi kedvezményt a kezelőorvosunk javaslatára.
Tudnátok segíteni abban, hogy pontosan mi is ez a kedvezmény?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Te mióta vagy együtt a jelenlegi pároddal?Mi a tartós párkapcsolat titka?
- Lehet ebből tartós kapcsolat?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- 16 év korkülönbség ellenére lehet-e tartós a kapcsolat?
- Mi a hosszú, tartós kapcsolat titka?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?