Tápszeres babák anyukái! Ti hogyan készítitek a tápszert? (tudásbázis)
Szia!
Én is azt szoktam h nagyobb mennyiségű vizet (nem babavizet) felforralok a vízforralóban,hagyom kihűlni,és később csak rámelegítek.
(amúgy rá van írva a babavizekre is h felnyitás után meddig nem kell forralni őket,ha ez után akarod használni akkor forralni kell ugyanúgy)
Egyszerre csak 1 adagot csinálok,mindig frissen kapja.Ha megyek valahova akkor viszek külön forralt vizet amit megmelegíthetek és én aventes via pohárba szoktam tápszert kiszedni,a mérőkanalát is viszem és így csinálom meg.
Én a cumisüvegeket meg a tartozékait mikrós sterilizálóban sterilizálom.3-4 üveg összegyűlik,elmosom,és utána el is sterilizálom őket.
Nem tanácsos előre elkészíteni, melegíteni, bár biztosan van aki csinálja és bizonyára baj sincs belőle.
Nálunk az vált be, hogy a vízforralóba egyszer felforralok egy nagyobb mennyiség vizet, ami hagyok kihűlni és amikor kell a tápszer, akkor csak rámelegítek annyira, hogy fogyasztható legyen.
Babvizet már nem kell forralni.
Sterilizálni eleinte én naponta szoktam.
Sziasztok!
Az evidens, hogy az adagolás a dobozon leírtak szerint...
Engem a következők érdekelnek:
_babavizet szokás felforralni?
-el lehet egy adag tápszert készíteni előre, ha valahová megyünk, és a helyszínen megmelegíteni?
-éjjelre van valaki aki előre elkészít egy adag tápszert, majd hűti, és pár óra múlva melegítés után odaadja a babának?
-milyen időközönként kell kifőzni a cumisüveget?
Köszi, ha velem is megosztanátok már meglévő tapasztalataitokat! Köszönöm szépen!
További ajánlott fórumok:
- Tápszeres babák anyukái..ez normális szerintetek?
- Tápszeres babák mamái! Ha kimozdultok pár órára, hogyan viszitek magatokkal a tápszert?
- 5 hónapos tápszeres babák anyukái!
- 7,5 hónapos tápszeres babának hasmenése van, mit lehet neki adni enni, inni? (Nem fogadja el se a teát, se a vizet, tápszert nem kaphat.)
- 11-12 hónap körüli tápszeres babák anyukái, miket és mennyit esznek most a babáitok?
- Kislányom 6 hónapos, tápszeres. Kérdésem a szintén "tápszeres" anyukákhoz, hogy a váltásnál, hogy vezették be a 2-es tápszert?