Táppénz fizetésének gyakorisága (beszélgetős fórum)
Sziasztok kb a párom június 10 -16 felé adta be a táppénzes papirját munkahelyre ahonnan magyar államkincstár felé küldték számitógépen keresztül.
Kb mikor várható a kifizetése?
Sziasztok
Nekem se jött semmi, decemberi is lóg a levegőbe meg már januári is de utalás az semni
Sziasztok.
Táppénzt várok...(4 heti papír leadva)
Vajon mikor utal a MÁK?
Tudja valaki a kifizetések,számlára utalások időpontját?
Sziasztok
2021. 06. 15. től létesíttettem munkaviszonyt határozatlan időre, 90 napos próbaidővel.
Az elmúlt 200 napban nem volt munkaviszonyom, magam után fizettem az egészségügyi szolgáltatási járulékot.
A kérdésem az lenne, hogy 2021. 06. 21.-től hány nap betegszabadságra és hány nap táppénzre vagyok jogosult?
Nagyszerű. Örülök neki.
Gondolom te is. :))
Bocsánat, hogy belekontárkodom ebbe a témába. A következőképpen válaszolnék rá:
A betegszabadság, ami 1 naptári évben 15 beosztás szerinti munkanapra jár. Ezt a munkáltató fizeti és általában a fizetéssel. Amennyiben a papírokat késve adja le a munkavállaló, akkor néhány nap csúszással, hó közi kifizetéssel megtörténik a kiegyenlítés. (Ilyenkor is táppénzes papírt adunk le.)
A társadalombiztosító (TB) által fizetett táppénz viszont a betegszabadsággal ellentétben nem csak munkanapokra jár, hanem naptári napra jár. Ennek kifizetése a papírok leadásától, beérkezésétől számított 30 nap.
A betegszabadság az elmúlt 6 havi átlagfizetésed alapján kiszámított átlag órabéred 70%-a.
Ez bruttó összeg, amiből minden járulékot vonnak.
A táppénz pedig a munkaviszony hosszától függ:
- 24 egybefüggő hónapnál hosszabb munkaviszony esetén a megelőző 6 hónap átlagbér alapján kiszámított átlagórabér (ebből kiesik a pénzbeli egészségbiztosításai díj átlagösszege) 60%-a
- 24 egybefüggő hónapnál rövidebb munkaviszony esetén a megelőző 6 hónap átlagbér alapján kiszámított átlagórabér (ebből kiesik a pénzbeli egészségbiztosításai díj átlagösszege) 50%-a
A táppénz viszont nettó összeg, vagyis ennyit kézhez is kapsz.
Ha a munkáltatód "üzemi kifizetőhely", akkor a bérfizetésekkel egyidőben fogod megkapni.
Amennyiben viszonylag kis cég, tehát a leadott tp-s papirokat továbbítja a (volt) egészségbiztosítási ig. felé, akkor azok havonta 2x utalnak pénz. Valamikor 10.-e körül indítanak, és a hó végén 25.-e körül.
Attól függ, mikor adtad le a papirjaidat. Meglehet, hogy a mai napon indul a pénzed, és még a héten meg is kapod.
További ajánlott fórumok:
- Szeretkezések gyakorisága egy párkapcsolatban
- 41 hetesen már naponta járok vizsgálatra. Milyen gyakorisággal és mennyit "illik" adni ilyenkor a dokinak?
- Ki mit tud a törlesztő részletek fizetésének halasztásáról?
- A szoptatás gyakorisága anyafüggő vagy babafüggő?
- Ki, milyen gyakorisággal kommunikál a párjával?
- Egy védőnő milyen gyakorisággal köteles látogatni a kisgyermeket az otthonában?