Tapasztalatok ezzel: Canon EOS 1100D + 18-55mm DC III objektív (beszélgetés)
Ha rádobnál még 20ezret akkor vehetnél egy 3200-ast.
Abban van magyar nyelv ...jobb a videó része, 24Mpx..könnyebb kezelni egy kezdőnek
helyes! :) csak mert olvastam itt hoxán egy anyukától hogy neki milyen jó gépe van (megnéztem a képeit, leblamáltam, mondtam valamit nem jól állít és azt mondta hogy csak automatán használja.. na ilyenkor venném el tőle és adnék a kezébe egy kompaktot a tükröst meg olyannak aki használja is rendesen :D
amúgy nem fogsz csalódni a gépben, jó! kategóriájában jobb mint az 1100D pedig Canon párti vagyok :D
jah, tényleg. a canon a 18-135 :D keverem a szezont :) nem a 18-55 tartomány a baj hanem az optika maga... nem túl szép a rajzolata.. lassú a fókusz, de kezdésnek jó.
jó, de 550D-tmár nem lehet kapni újonnan. és a 600D se olyan rossz. van pár gyenge pontja de ha tudod mit kezdj vele nagyon jó kis gép ;) ha egy full amatőr kezébe adod akkor adhatsz egy 5D MIII-at is nem fog jó képet csinálni.. én egy kompaktból is ki tudok néha hozni annyit mint más egy tükrösből :)
A Nikonnál a kitobi 18-105-ig.Kezdőknek a 18-55 bőven elég.Szerintem a Canon pont a 600D-től nemjó.
Még az 450-550 ig nagyon népszerű volt.
Köszönöm!
Amit belinkeltem lejjebb, azt választottam :) Később majd tudok venni különböző optikákat is, de remélhetőleg kezdetben ez is meg fog felelni! :)
Uh, nem külön válaszként szerettem volna írni.
Szóval köszönöm, a segítséget! :)
Na akkor most nagyon örülök :)
Még egyszer köszönöm a segítséget! :)
Nikon D3100 + 18-55mm AF-S DX VR
Ezt néztem most.
Rendben :) Köszönöm! :)
Úgy érzem, most fordult is bennem a dolog és a Nikont választom.
Köszönöm, hogy időt szántál rám és a témára! :)
Most egy kompakt géppel csinálok képeket, ilyennel: sony cyber-shot dsc W610.
Amit tudok én beállítgatok rajta, igyekszem önállósítani magam fotózás terén és nem automata módban fényképezgetni. Abban eleve nincs kihívás sem.
Kezdő szinten szerintem igen, de nagyon-nagyon-nagyon sokat gyakorold a gép beállításait.
Gondolom (remélem) nem automata beállítással fotózol.
Hát, ha nincs lehetőséged, akkor kb ennyi. :)
Tájképhez kellene egy teleobjektív (lehetőség szerint egy állvány is), meg szűrők, portréhoz tökéletes a 18-55-ös.
További ajánlott fórumok:
- My free zoo online játék! Aki játszik ezzel a játékkal, beszélgessünk!
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Kb 15 kilót kéne fogynom. Ha te is így vagy ezzel, csatlakozz egy jó fogyicsapathoz!
- A férjem felcsinálta a szeretőjét, amit nem tudok feldolgozni. Hogyan békéljek meg ezzel?
- Hol van egy objektív forrás, aki meg tudja mondani, hogy a köldökzsinorvért lehet-e szaporítani, avagy sem?
- A siker objektív, szubjektív, dinamikus és komplex megközelítéseinek hol nézhetek utána?