Tanár Facebookon képeket osztogat a tanítványokról (beszélgetős fórum)
És ez szomorú, hiszen ezen nagyon jól látszik, hogy a felnőtt emberek nincsenek tisztában a biztonságos internethasználat szabályaival. Hogyan akarjuk így megvédeni a gyerekeinket? Nyilván egy átlagos emberben fel sem merül, hogy bárkinek az a szándéka, hogy az ártatlan képeket rossz célra használja fel. De sajnos vannak, akik szándékai nem tiszták. És itt nem csak a pedofilokról van szó. Valamint nem szabad elfelejteni, hogy sokszor maguk a kortársak azok, akik -szép magyaros kifejezéssel élve 🙈- cyberbullyingolnak. Ehhez akár elég egy, a szülő által kisebb korban feltöltött, cuki kép is, ami kellemetlen az azóta kamasz gyereknek. Szerintem a felnőtteknek mindenféleképpen tájékozódniuk kellene a témában.
Itt egy cikk kiindulásnak:
Erre is igaz:
A legtöbb képet a szülők osztják meg a gyerekekről. Sok szülő abszolút nyilvánosan, mindenki által láthatóan, néha egészen intim képeket is.
Minden év elején alá kell írni egy szülői nyilatkozatot , bele egyezel , vagy sem , hogy fénykép , illetve videó is készülhet a gyerekről
Már az óvodában is van ilyen , legalábbis nálunk
Nekünk a tanár csak a privát csoportban oszt meg képeket az osztályról , egyébként én se örülök neki , ha akar család tag ki tesz képet a gyerekeimről , és nem mindenki tudja be állítani a biztonsági módosítást , ki láthatja ki nem a képeket , és sajnos beteg világot élünk , ez az én véleményem
Ha nekem nem lenne facebook oldalam, és a kollégám feltenne rólam képeket, akkor megkérném, hogy ne tegye, nem szeretném magam mutogatni a neten. Pont ezért nem vagyok fent egyik közösségi oldalon sem.
Viszont, ha van facebookom, ahol megtalálható rólam pár kép, akkor az ellen sem lenne kifogásom, hogy a kollégám feltesz rólam egyet.
Így a szülő helyében sem lennék kiakadva, ha a gyerek egyébként is posztol magáról képeket a saját közösségi oldalán.
Nos, nem a képeken múlik.
Egyébként a legtöbb erőszakot és abuzálást közeli hozzátartozó szokta elkövetni.
Ezt rengeteg tanár és iskola megteszi.
A szülőkkel szülői értekezleten alá szoktak íratni egy papírt erről.
Nem szokott ebből probléma lenni.
Igen, ezek jellemzően a pedagógusok oldalain vadásszák az aldozataikat. 🙄
Ne legyél légyszíves még jobban agyfax
Volt nyilatkozat vagy sem?
Ha volt, szerintem orulj, hogy valaki meg szereti a pedagogoai palyat, es buszke a neveltjeire.
Ha nem, fel kell vilagositani, es nem meglincselni.
A tablokat az uzletek kirakataiban szoktuk kitenni.
A regi enektanarom ugy szeretett regi tanitvagyoktol fotot mutatni! Itt voltunk. Ott szerepeltunk (neptancot is oktatott).
En rosszat nem latok benne, ha alairtak, hogy meg lehet osztani.
További ajánlott fórumok:
- Ti írnátok a facebookon a pasinak, aki tetszik nektek?
- Bándy Kata gyilkosa a facebookon
- Megcsalásnak számít-e, ha korábbi barátnőjével levelezget a pasim a facebookon?
- Ti tudjátok párotok jelszavát mondjuk Facebookon?
- Találtam a Facebookon egy autót, de a tulaj nem ad elérhetőséget
- Hogyan tudok facebookon a profilképek albumba tölteni képeket? Mert mindig új albumot kínál fel