Szűzpecsenye helyett tarja? (beszélgetés)
Ehhez a recepthez karaj vagy combszeleteket tudok még elképzelni.De jó lehet a pulykamell vagy a csirkemell is.
Köszi,hogy leírtad a receptet,ezt érdemes kipróbálni. :)))
A recept nagyon jó, de sajna ez tuti nem lesz jó tarjával. Karajjal esetleg, persze hosszabb sütési idővel.
Amúgy köszi, hogy leírtad
A recept neve: Sertésfilé zöldfűszerekkel
Hozzávalók (4 adaghoz): 2 db sertésfilé (szűzpecsenye)(kb. 80 dkg), só, őrölt bors, 1/2 kk pirospaprika, 1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom és kakukkfű, néhány zsályalevél, 5 ek zsemlemorzsa, 8 ek olivaolaj, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 5 dkg vaj, 1 kk reszelt citomhéj
Elkészítése: A húst lehártyázzuk, hideg vízzel megmossuk, és szárazra töröljük. Minden oldalát sóval, borssal és pirospaprikával bedörzsöljük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük. A szárukat letépjük, a fűszereket apróra vágjuk, majd a zsemlemorzsával és 6 ek olajjal összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a fűszeres keverékhez adjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és a fokhagymakinyomón átnyomva a keverékhez adjuk. Jól összekeverjük, sóval, borssal, citromléval és citromhéjjal ízesítjük. A maradék olajatserpenyőben megforrósítjuk, a húsdarabokat minden oldalukon hirtelen megpirítjuk. Kivesszük, és kissé kihűtjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A húsdarabokat belerakjuk, és a tetejüket a fűszeres keverékkel bevonjuk. A vajat rámorzsoljuk. Forró sütőben (gáz 4-5. fokozat) 20-25 percig sütjük. Rövid ideig pihantatjük, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Ég és föld a kettő közötti különbség ízben, elkészítésben, árban, állagban.
A szűzpecsenyét hirtelen sütve vagy kolbászhússal töltve egészben megsütni, a tarját sóval-borssal ízesítve, fokhagymával tűzdelve lassan sütni fedő alatt, hogy a zsírosabb része is kisüljön.
Ha megkérlek,leírnád azt a jó receptet.??
Akkor talán még azt is el tudjuk dönteni,hogy tarjából milyen lenne?????
Hááááát.A szűzpecsenye egy gyenge rostozatú zsírmentes hús,a tarja pedig egy erősebb izom ami át van szőve hártyával és zsírszövettel.Persze az elkészítési módjától függően lehet helyettesíteni.Hosszabb hőkezelést igényel az egyszer biztos.
Ha netán van lehetőség kipróbálhatnád a lapockát vagy a comb bizonyos részeit is.
Jó főzőcskézést.
Attól függ,hogy mennyire kell a receptedhez átsütni a húst!
A szűzpecsenyét úgy szoktam készíteni,hogy felvágom két centis szeletekre,a szélét betekerem bacon szalonnával,borsozom mindkét oldalát,majd forró serpenyőben kérget sütök mindkét oldalára,e közben sózom.Majd forró előmelegített sütőben még 10-15 percig sütöm.Nem lesz véres a hús,de nagyon finom omlós marad!
Na ha hasonló a recepted,akkor nem biztos,hogy jó hozzá a tarja!
Ha viszont jól át kell sütni,akkor nyugodtan használhatod!
Sok sikert!
Egy próbát megér :)))
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Önellátó gazdálkodás nyugdíj helyett?
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Bálázs helyett Vacsora csata
- Magyarországon melyik településen élnél szívesen a mostani lakhelyed helyett?