Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szűzpecsenye helyett tarja? fórum

Szűzpecsenye helyett tarja? (beszélgetés)


23. becseiagi (válaszként erre: 22. - 9c8432d068)
2009. dec. 23. 19:59
Igazán nincs mit! ;-)
22. 9c8432d068 (válaszként erre: 17. - Becseiagi)
2009. dec. 22. 11:41

Ehhez a recepthez karaj vagy combszeleteket tudok még elképzelni.De jó lehet a pulykamell vagy a csirkemell is.


Köszi,hogy leírtad a receptet,ezt érdemes kipróbálni. :)))

21. becseiagi (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2009. dec. 21. 20:35
Igazán nincs mit! Én köszönöm nektek, hogy hozzá szóltatok a kérdésemhez! Akkor marad a tarja, de nem ezzel a recepttel. Akkor valószínűleg megsütöm egyben zacskóban kakukkfűves fűszerrel és vörösborral. Az mindig isteni fogás! ;-)
20. andi6020 (válaszként erre: 17. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 20:23

A recept nagyon jó, de sajna ez tuti nem lesz jó tarjával. Karajjal esetleg, persze hosszabb sütési idővel.

Amúgy köszi, hogy leírtad

19. manul (válaszként erre: 17. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 19:40
Ez hasonlóan készül,mint amit leírtam,hírtelen sütve a tarja rágós marad!Én nem javasolnám a cserét!
2009. dec. 21. 19:14
Íme a recept, amiről itt szó van. Mi bnagyon szeretjük, mert finom az íze. Különleges, és érdekes egyben. Én is arra gondoltam, hogy kicsit másabba tarja, de ha tovább sütöm esetleg, akkor kivitelezhető. És talán még úgy is fini lesz!?
2009. dec. 21. 19:12

A recept neve: Sertésfilé zöldfűszerekkel


Hozzávalók (4 adaghoz): 2 db sertésfilé (szűzpecsenye)(kb. 80 dkg), só, őrölt bors, 1/2 kk pirospaprika, 1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom és kakukkfű, néhány zsályalevél, 5 ek zsemlemorzsa, 8 ek olivaolaj, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 5 dkg vaj, 1 kk reszelt citomhéj


Elkészítése: A húst lehártyázzuk, hideg vízzel megmossuk, és szárazra töröljük. Minden oldalát sóval, borssal és pirospaprikával bedörzsöljük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük. A szárukat letépjük, a fűszereket apróra vágjuk, majd a zsemlemorzsával és 6 ek olajjal összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a fűszeres keverékhez adjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és a fokhagymakinyomón átnyomva a keverékhez adjuk. Jól összekeverjük, sóval, borssal, citromléval és citromhéjjal ízesítjük. A maradék olajatserpenyőben megforrósítjuk, a húsdarabokat minden oldalukon hirtelen megpirítjuk. Kivesszük, és kissé kihűtjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A húsdarabokat belerakjuk, és a tetejüket a fűszeres keverékkel bevonjuk. A vajat rámorzsoljuk. Forró sütőben (gáz 4-5. fokozat) 20-25 percig sütjük. Rövid ideig pihantatjük, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

16. manul (válaszként erre: 14. - Andi6020)
2009. dec. 21. 18:58
Szintén!:D
15. andi6020 (válaszként erre: 13. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 18:58
köszi :-)))
14. andi6020 (válaszként erre: 12. - Manul)
2009. dec. 21. 18:57
Nem is sejted mennyire :-)))
2009. dec. 21. 18:56
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van! Már is írom a receptet! Egy kis türelmet kérek tőletek! :)
12. manul (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2009. dec. 21. 18:38
Nagyon ki vagy éhezve egy kis husikára!:DDDD
11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 18:32
Mennyire kell szépen kérnünk, hogy hajlandó legyél közölni a receptet? Amellett, hogy talán ehetnénk egy jót, még segíteni is könnyebb lenne.
2009. dec. 21. 18:24

Ég és föld a kettő közötti különbség ízben, elkészítésben, árban, állagban.

A szűzpecsenyét hirtelen sütve vagy kolbászhússal töltve egészben megsütni, a tarját sóval-borssal ízesítve, fokhagymával tűzdelve lassan sütni fedő alatt, hogy a zsírosabb része is kisüljön.

9. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 18:20

Ha megkérlek,leírnád azt a jó receptet.??

Akkor talán még azt is el tudjuk dönteni,hogy tarjából milyen lenne?????

2009. dec. 21. 18:15

Hááááát.A szűzpecsenye egy gyenge rostozatú zsírmentes hús,a tarja pedig egy erősebb izom ami át van szőve hártyával és zsírszövettel.Persze az elkészítési módjától függően lehet helyettesíteni.Hosszabb hőkezelést igényel az egyszer biztos.

Ha netán van lehetőség kipróbálhatnád a lapockát vagy a comb bizonyos részeit is.

Jó főzőcskézést.

2009. dec. 21. 18:14
szüzpecsenye lazarostu hus szerintem próbáld inkább karajjal bár jó lenne tudni mihez kell!!!
6. manul (válaszként erre: 1. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 18:13

Attól függ,hogy mennyire kell a receptedhez átsütni a húst!

A szűzpecsenyét úgy szoktam készíteni,hogy felvágom két centis szeletekre,a szélét betekerem bacon szalonnával,borsozom mindkét oldalát,majd forró serpenyőben kérget sütök mindkét oldalára,e közben sózom.Majd forró előmelegített sütőben még 10-15 percig sütöm.Nem lesz véres a hús,de nagyon finom omlós marad!


Na ha hasonló a recepted,akkor nem biztos,hogy jó hozzá a tarja!

Ha viszont jól át kell sütni,akkor nyugodtan használhatod!

Sok sikert!

2009. dec. 21. 18:13
Még nem csináltam szűzpecsenyét,hogy kell?
4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Becseiagi)
2009. dec. 21. 18:11

Egy próbát megér :)))


Sok sikert!

2009. dec. 21. 18:11
Mit szeretnél készíteni?
2009. dec. 21. 18:09
Szegény ember vízzel főz!
2009. dec. 21. 18:07
Van egy nagyon jó receptem szűzpecsenyére, de sajnos most nincs arra a drágábbik húsra pénzem. Szerintetek használhatok helyette tarját?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook