Szürkehályog műtét után kinek mikor javult a látása? (beszélgetés)
Jaj, hát nagyon megkönnyebbültem!
Én is használok műkönnyet, amikor szükségét érzem.
A Hyabak vált be a legjobban, mert egyszerre tényleg csak egy csepp jön ki belőle, nem pazarlódik. A maradékot visszaszívja, és az steril marad, két hónapon át. (A többi csak egy hónapos.) Drágább a többinél, de emiatt megéri.
Örülök:)
Hozzáteszem, hogy én ugyanezzel a problémával szintén soron kívül visszamentem, bár nekem csak időszakosan volt rossz a látásom, de 4 hétig még valóban alakul a szem.
Persze bennünket(azért írok többes számban, mert voltunk vagy tizenvalahányan aznapra berendelve, együtt várakoztunk a műtétre, és utána is még a pihenőidő alatt együtt voltunk, majd a kontrollokon is találkoztunk), ultrahangos műszerrel műtöttek, az is telejesen más lehet, mint pl. egy lézeres műtét.
Nekünk a műtét előtti hétre is már előre kiírták a szemcseppeket. Más szemcseppekre receptet meg a műtét napján kaptunk. Csak egyetlen egy egyezettt meg, de a műtét előttit nem volt szabad tovább használni, mert a műtét után sterilnek kellett lennie.
nem emlékszem már, mi mit kaptunk műtét utánra, és hogy mennyi időn át kellett cseppenteni.
A könnytermelés és a műlencse nem tudom, összefügg-e.
Tényleg, a műkönny!
Nagyon ki tud száradni a szem műtét után, hiszen nem érheti víz és az a szemcsepp is amit ilyenkor használni kell még pluszban szárítja.
Száraz szemmel pedig tényleg tök homályosan lehet látni.
Használhatsz ún. műkönnyet, az úszó izék ellen kicsit segít.
Nem tudjuk, milyen volt a látásod a szürkehályog előtt, de a szemésznek tudnia kell.
A fekete úszó izék előfordulhatnak műtét után.
Elvileg olyannak kellene lenni a látásodnak, mint mielőtt a szürkehályog elrontotta volna.
Remélem minél előbb jobban jobban leszel.
A látás azonnal javul, nekem legalábbis így volt.
Nincs valami egyéb szemproblémád is?
Kérj külön kontroll időpontot. Én és a velem együtt műtöttek csoportja azonnal jobban látott.
Nekem szükségem volt még szemüvegre, de sokkal kisebb dioptriával. A mindennapokban nem is hordom mindig.
További ajánlott fórumok:
- Volt-e valaki mostanában szürkehályog-műtéten Kaposváron, tapasztalatok?
- Tudja valaki, hogy Szolnokon a Hetényiben mennyit "illik" adni szürkehályog műtétnél az orvosnak?
- Szürkehályog szemműtét után jobb lesz a látása?
- Lehet abból komolyabb baj, ha a mamám szürkehályog műtétjét elrontották?
- Sikeres szürkehályog műtétet követően másnap hazaengedik a beteget?
- Utóhályog, szürkehályog műtét után