Szürkehályog műtét Fonyódon vagy Siófokon (beszélgetős fórum)
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Én is jó egészséget, és minden jót kívánok neked.
szia kedves judit!en ugyan szemuveget hasznalok olvasahoz,de tok elesen latok kozelre,messzire!tovabbi gyogyulast kivanok neked!lolita
Szia Lolita! Köszönöm a jó tanácsokat! Én szabálykövető vagyok, pláne ha az egészségem a tét.😀
Lassacskán javul a látásom, bízom benne hogy rendben lesz. Más műtöttek közelre jobban látnak mint én, általában csak akkor tesznek szemüveget olvasáshoz ha rosszak a fényviszonyok vagy apró a betű. Sajnos nekem amelyik szemem már élesen lát távolra és messzire az sem, és a másik se lát közelre egyáltalán. Majd szemüveg kell.
Jó egészséget kívánok neked Lolita!😘
szia juditkam ujra!tudod engem is megmutottek mindkewt szememmel,de tok jol/elesen lattam/.es a fajdalmas muteted is meglepett.remelem,hogy hamarosan javul ,elesedni fog a latasod,de 1-et ajanlanek-ne hajolgassal?oka van,hogy azt mondja az orvos,hogy nem hajolgathasz,emelhetsz 6 hetig!hidd el ok tudjak,hogy miert mondjak ezt,mindennek oka van.minelelobbi gyogyulast kivanok neked szeretettel!
Köszönöm, nagyon kedves vagy.
A fontos, hogy folyamatosan jobb a látásod. További gyógyulást kívánok ! :)
Köszönöm, gyógyulgat. A másikkal már műtét utáni napon is jobban láttam mint most ezzel 3 napra.
Minden munka megvár ! Tudod Te : első az egészséged ! Pihengess, simogasd a cicust ! A dorombolása felér egy doboz nyugtatóval, nagyon csökkenti a stresszt. :) Van egy könyvem : " A macskatartók tovább élnek ". :)
Köszi neked is! Mindent tudok halasztani, egyedül csak megfőzök, mosogatok. A tötymörgés a konyhában nem megerőltető.😀
Ne erőltesd magad. Igaz egy örökmozgónak nehezebb az ilyen időszak, de a gyógyulás érdekében halaszd el. Minden jót kívánok!
Köszönöm. Az van tudod, hogy biztatás nélkül is igen lusta vagyok most. Kint lenne dolgom a kertben de fázok és most amúgy se lehetne. Bent kéne takarítani de elhessegetem a gondolatot. Ez nem tart sokáig. 1 hónap a gyógyulási idő, emelni nem szabad nagyokat, úh. megvár a dolog. De azért 1 hét múlva takarítok.😀
Akkor ezt a hetet szánd rá a gyógyulásra ! Hallgass rádiót és/vagy kellemes zenét ! Ne nagyon erőltesd a fizikai munkát, nehogy megártson a szemednek ! Esetleg A-vitamin pótlása segítene valamit ? Egyél répát !
Jobbulást !
Orvos szerint néhány nap alatt kitisztul. Minden esetre a másikkal másnap jobban láttam. Reggel levették a takarást, aztán vitt fiam vásárolni, semmin nem láttam a szavatossági időt. Semmi feliratot. Végképp nem látok vele. Az úton nem hogy nem olvasom le a rendszámtáblákat, azt se látom van-e rendszámtábla. Reklám táblákon a legnagyobb betűt se olvasom ki. Nagyon rossz, rmélem javulni fog.
Köszönöm, jól esik hogy gondolsz rám. Még biztos javul valamit a látásom, mert ez most nagyon gáz.
Gondolom h a fényre érzékeny. Rövidesen jobb lesz.
Pihentesd a szemedet minél többet ! Ha még nem tudsz írni, akkor is gondolok Rád ! :) Mielőbbi tökéletes látást !
Vigyefene és Liliom, köszönöm a jó kívánságokat! Megvolt a műtét, kicsit fájdalmas, most meg nagyon ég, teljes a homály. Most már a telót se látom, olvasni se tudok papírról. Remélem jobb lesz. Nem jó a monitort nézni.
Borzasztó ! Pedig, gondolom, tudják, meddig tart a pupillatágító hatása !
Nyugi ! Minden rendben lesz ! :)
Köszönöm! Hálás vagyok! Én is minden jót kívánok neked!
Kívánom h tökéletesen sikerüljön minden.
De jó lesz!!!!
Sajnos nem tudok pihenni, lehet aludni se. Most amiatt is aggódok, hogy ma műtét előtti vizsgálaton voltam. Kaptam ilyen-olyan szemcseppet, kitágították mindkét pupillámat is. Reggeltől délután 2-ig ott voltam, nem hívtak be az időpontomra, mert a fizetősöket mindig előre vették. Már elmúlt a tágítás miatti homályos látás, de a műtött szememmel látom a szememben lévő lencsét és nagyon zavaró. Eddig csak néha láttam a szélét. Nem tudom ez így marad vagy mi lesz.
Már szenvedtél eleget Te is az életben, megérdemled, hogy jó legyen a szemed ! :) És az egészségedért is mindent megteszel, ezért pláne megérdemled !
Pihend ki magad !Gondolom, korán kelsz, és a zabszem ott lesz a ...
Holnaptól azt is látni fogod, amit nem kéne ! :)
Nagyon kedves vagy Liliom drága! Tökéletes nem lesz a látásom, mert más problémái is vannak a szememnek, de lényegesen jobb lesz. Majd megírom mi volt.😀
Gondolok Rád holnap ! Drukkolok, hogy tökéletesen láss ezentúl !
Kapunk ágyat, de csak nappalra. Műtét előtt ott várjuk ki a sorunkat, lehet heverészni. Műtét után is ott várunk 14 óráig, akkor jöhet értünk a kisérő, anélkül nem engednek el. De nem is tudnék egyedül hazamenni, sokat kell gyalogolni, buszozni.
Milyen szobába ? Kórterembe ? Vagy valamilyen várószerű helyiségbe ? A műtét után mi történik ? Kapnak kórházi ágyat a betegek ?
Kb. 15 fő volt egy napra ütemezve nálunk is, mindkét alkalommal. Ahogy Judit írja, korán reggel a folyosón várakozik mindenki, sokan kísérővel, ülőhely nincs annyi. Ekkor mérnek vérnyomást a nővérszobában, cseppentettek a szembe, történik még egy gyors vizsgálat, aztán befelé a szobába, szintén csoportosan. Most küldik el a hozzátartozókat és délután ő jelentkezik telefonon, ha lehet érte menni.
További ajánlott fórumok: