Szüksége van kálciumra a fogaknak ? (beszélgetés)
Mint a testünk minden egyes részének, így a fogaknak is sokféle elemre, vitaminra van szüksége. Ehhez elég a változatos étkezés, mely sok zöldséget tartalmaz. És persze sokat kell rágni. Nem félig megrágva nyelni a kaját, mint kacsa a nokedlit!:)
"Egyenesen arányos lenne a szervezetbe bevitt kálcium mennyisége a fogak erôsségével?"
Szerintem ez az arányosság nem áll fent.
Egy bizonyos kor után egyre inkább érvényesülnek az örökölt tulajdonságok. Elkezdünk őszülni, hajlanak a csontjaink és bizony 100 éves korunkra nem lesz már egy fogunk sem.:)
Szakirodalom?
Leginkább a csontjainknak van szüksége rá.
Ezt a kérdést pár napja tettem fel a fogorvosomnak.
A válasz egy kurta : “nem,semmi közük egymáshoz” volt.
Mivel Ô volt a témában magasabban képzett, így nem szaporítottam a szót ezután, a téma azonban szöget ütött a fejemben.
Valóban semmi közük egymáshoz?
A saját szakállamra átolvasott szakirodalom az ellenkezôjét állítja.
Akkor a doktor hazudott volna?
Bármennyire is tûnik a kérdés nonszensz-nek, szívesen meghallgatnám a ti véleményeiteket is.
Egyenesen arányos lenne a szervezetbe bevitt kálcium mennyisége a fogak erôsségével?
További ajánlott fórumok:
- Segítsünk Hajnianyunak, nagy szüksége van rá!
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mire van szükséged, akár a mai napot tekinted, akár az egész életet...
- Egy ismerősömnek azonnali pénzügyi segítségre lenne szüksége
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)