SzputnyikV vakcina tartós mellékhatásai (beszélgetés)
Még egyet idemásolok :
"– A Sinopharm után kérhetik a Janssen-oltóanyagot, de Szputnyik után a Janssen-oltás nem javasolt harmadikként, hiába szeretnének sokan, mondván, egy adag elegendő belőle. A Szputnyik és a Janssen ugyanúgy kombinált vektorvakcina, a Szputnyik kétféle adenovírust használ vektorként, a Janssen egyet, amelyik azonos az egyik Szputnyik-vektor-adenovírussal. Nem attól kell tartani tehát, hogy súlyos károsodást okozna, hanem hogy nem lesz hatékony az azonos vektorvakcinákkal való újraoltás."
Schneider Ferenc infektológus (vaol.hu)
"Nem okos dolog Szputnyikra Janssent kérni
Portfolio
" Sokan próbálják úgy visszakapni a nyugatra utazás lehetőségét, hogy az orosz vakcinára az egydózisú Janssent kérik. Ez azonban hatalmas hiba - írja az Index. Falus András elmondta, a vektorvakcinákat nem szabad keverni. Az immunológus, akadémikus szerint ez a kombináció kifejezetten hátráltatja a védelem kialakulását."
Megnézem a videót, köszi.
Sajnos egyenlőre nem nagyon van más választása, mert külföldön, egész pontosan Ausztriában az orosz oltás olyan, mintha nem is lenne. Így meg pláne, ha nincs ellenanyag a szervezetében.
Ha lenne ellenanyag, akkor elég lenne pl. egy Pfizer oltás, de mivel nincs ellenanyag, így nem elég. Kettő kellene, de mégcsak a 3. oltást adják, negyediket egyenlőre nem.
Arra gondoltunk, lehet azért nincs ellenanyag, mert annyira védekezett ellene a szervezete, hogy nem "fogadta be"?
Van fent egy új videó : " 3. oltás- kinek, milyet ? "
Azt mondja a doki (kb. 9 perctől), hogy vektorvakcinára nem adunk vektorvakcinát !
Az AstraZ. és a Janssen is vektorvakcina.
Kb. 19 perctől van egy táblázat, itt is magyaráz.
Azon gondolkodtam, hogy esetleg nem kapott-e placebót az, akinek nincs ellenanyaga ? De akkor mitől volt beteg a két oltás után ???
A férjem mindkét oltás után olyan beteg volt, lázas volt, minden csontja fájt, a második oltás után elsírta magát, azt kérdezte, mi a francot nyomtak belé hogy ő ilyen beteg. Erre tegnap kiderült hogy nincs antitestje... Június elején kapta a 2. oltást. Külföldön is dolgozik, neki fontos lett volna hogy a szervezetébe kimutatható legyen az antitest. Most kapni fog egy harmadik oltást, ami a Jansen lesz (bocsánat ha nem jól írom), mert ebből elég lesz 1 oltás, és az az ország ahova ó kijár, ott eldogadják. Ha mást kapna, pl. Pfizert, akkor kettő kellene, de egyenlőre itthon csak a 3. oltást osztogatják, negyediket nem kapna sehol.
Az orosz oltás olyan, mintha nem is lenne beoltva, főleg hogy nincs antitest...
Akiket masszírozok mind oltott és megszaporodtak sajnos ezek a gondok,fájdalmak ,10-ből 8-nak biztosan van.
(előtte nem volt jellemző)
Én ugyanígy vagyok csak Pfizer után.
A reumán találkoztam egy 60as nővel. Ő Szputnyikot kapott. Szintén ízületi fájdalmai vannak, mondjuk neki "csak" váll-könyök-kéz, de fél éve csillapíthatatlanul.
Ő is, én is túlvan/túlvagyok minden kivizsgáláson. Papíron semmi bajunk, közben a mindennapi teendőinket sem tudjuk ellátni.
Egy cipőben járunk 😕 Az orvosok csak széttárják a karjukat, hogy tökéletesek az eredményeim, biztos nem komoly, majd elmúlik.
Én most belementem egy 8 hetes, szőnyegbombázós antibiotikum kúrába, hátha valahol valami elbújt bennem és előhívta a vakcina. Igazából csak próba, lehet hogy még jobban megszívom, de nekem mostmár bármit megér az ha végre elmúlik a fájdalom.
Kitartást és jobbulást!
Márciusban kaptam meg az első orosz vakcinát. Nem okozott semmilyen problémát, még a karom sem fájt. Kb. 1 hét után fájt, zsibbadt a karom, lábam. Húzta a görcs a testem, szó szerint a testem, mert nem csak a vádlim görcsölt, hanem a karom, csípőm, de még a hasam-gyomor tájékom is. Fájni kezdtek az ízületeim.
Féltem felvenni a 2. oltást, de az orvos nagyon javasolta, hát felvettem. Kár volt! Azóta nagyon fáj az összes ízületem, a nagy ízületek és a kis ízületek is, de tényleg az összes. A csípőm a térdem a bokám, lábfejem, még a lábujjaim is. A vállam a könyököm a csuklóm, a kézfejem a kéz ujjaim. Fáj a gerincen, majd leszakad a hátam, a nyakam. Nagyon el vagyok keseredve, ezt így nem fogom bírni. Mi lesz velem? Nem akarok lerokkanni!
Valaki járt már így?
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?
- A Pfizer vakcina második adagja után miért vannak olyan durva mellékhatások?
- A kínai vakcinának van bármilyen hosszabb távú mellékhatása?