Szorulás szülés után és aranyér (beszélgetés)
volt, h én is szedtem, de nekem nem csinált szélgörcsöt (biztos egyén függő). A Tisasen annál inkább.... Az tény, h a Phenophtalein elég agresszív hashajtó, de ha nem adagolják túl, akkor sztem az egyik leggyorsabb, és leg hatékonyabb ilyen jellegű szer. Az aranyérre persze vmi más kell, viszont ha már meg van lazítva a széklet, mégiscsak könnyebb pár dolog.
De mondom, már eltelt pár év, nem tudom, h most mit használnak.
Sziasztok!
Komplex vitamint kéne szedni.
A baba kihordása kimeríti az anyuka testét, ha nem pótolja ezeket a mikro tápanyagokat.
Szóval vissza kell állítani az egyensúlyt. :-)
Testvérem nagyon csúnya aranyérrel kombinált szorulásán a joghurt és búzakorpa + búzapehely + őrölt lenmag kombináció segített. Ezekkel a babának sem hiszem, hogy ártanál.
Nekem a tej+nyers szilva segített szoruláskor, de nem minden baba bírja őket. /Mondjuk az én lányom szoptatása mellett bármit ehetek, mindent bír/
á tobb is mint két litert iszom talán 3-at is
a kormovirág kenocsot is probáltam már.. nem hazsnált
Szerencse nekem ilyen problémám még nem volt, de azt hallottam a hashajtókhoz egy idő után hozzászokik az ember. Én inkább azt ajánlom, hogy próbáld ki a Hunyadi vizet. Hajnalban éhgyomorra megiszol közel egy dl és az biztos meghozza a hatását. Ráadásul ez a víz a hashajótkkal ellentétben nem kínozza meg az embert nem okoz hasgörcsöt, csak érzed sürgős dolgod lesz.
Feleségem különböző gyógyszerek szedése után volt úgy mint Te, de ez a víz mindig megtette a kellő hatást. Csak arra készülj fel, hogy az íze finoman szólva sem jó, úgyhogy kísérőnek valami gyümölcslevet, vagy citromos teát igyál hozzá.
Igyál sok tiszta vizet kb 2 litert vagy többet naponta, komolyan.Nagyon sokat tud segíteni.Egyél natur joghurtot, kefírt valamilyen gabonakorpával(rost) ez is beindítja a bélműködést.
Aranyérre nagyon jó a tiszta körömvirágolaj(gyulladáscsökkentő, összehúzó,sebgyógyító hatású stb).Legjobb lenne a házi, de ha nincs jó az Aromax féle.
Én is csak Laevolaccal tudtam, így erre segíteni nem tudok. De az biztos, hogy a szilvalekvártól a babámnak olyan hasgörcse lett, hogy a védőnéni kicsit le is szidott miatta, azt nem kéne.
Aranyérre meg Reparont lehet szopi alatt. Kenőcs+kúp, nekem bevált.
sziasztok. tudtok vmi tanácsot adni? szorulásom van miota szultem. 10 napja. azaz inger van de ne jon semmi. az aranyerem is kijott szuléskor arra is jo lenne valami.
iszok aszalt szilva levet, szilvalekvárt, de midnannap dulcoclacxot szedek csak ezzel megy a nagydolog, vajon meddig ? ezen sem lehet élni
vmi tanácsotok van esetleg?
koszi
További ajánlott fórumok:
- Szorulás után pár csepp vér miatt kell aggódni?
- Mennyi idő után múlik el az aranyér? (végbél mellett csomó és redő tapintható)
- Milyen befolyása van a szülésre, ha valakinek aranyere van?
- Szülés után 4 hónappal mitől jöhet ki az aranyér?
- Hónapok óta tartó aranyér (terhesség, szülés). Műtét tapasztalatok?
- Szülés után kialakult külső-belső aranyérre milyen készítményt használhatok?