Szorongásos betegség. Gyógyszerrel vagy anélkül? (beszélgetés)
Hosszú utat kll bejárni mire megoldásra lelsz. ezt egész biztos vagyok benne hogy nem kell neked magyaráznom. és senkinek aki ebben benne van.
Minden fejben dől el. ez hatalmas közhely de mindig az a megoldás főleg hogy nem fizikai betegségről van szó.
Én azt mondom minden lehetőséget ragadj meg ami a gyógyuláshoz vezető útra vihet. Ha nem jön be? ne csüggedj de nem kell azon morfondírozni hogy vajon működött volna-e, vajon segített volna a bajodon. tudni fogod: igen/nem :)
Akkor egy olyan oldalra lépj be,ahhol nem fórumozók,hanem orvosok mondják el a véleményüket/osztják meg a tudásukat.Van belőlük jó pár.
Bár,ha így vélekednek a dologról akkor tényleg csak Te segíthetsz magadon.
Tudod,annak idején én sem gondoltam volna,h velem ez fog történni..
És szerintem rajtam kívül sok más ember sem.Ez nem kívánságműsor.
Nem kívánom,h azok akik ezt nem élték át,átéljék( de akkor rájönnének,h nem lustaság meg tétlenségről szól az egész)...de senki sem a saját akaratából lesz pánikos v. depressziós...,a komolyabb betegségekről ne is beszéljünk.
Gyógyszerrel vagy anélkül,mindenkinek egy a cél:meggyógyulni!
Aki még kicsi szirkányi reményt is lát a normális életre,az harcol.
És ezek nagyon kemény harcok.Napról napra,óráról órára.
Szerintem teljesen kifordítja az embert önmagából.Átformálja...végül ha elég erős az ember,akkor legyőzi.
Az utóbbi pár napba,amikor rosszul éreztem magam,akkor azzal nyugtattam magam,hogy ez csak egy érzés (a szorongás) és mivel "ő" csak egy érzés , én pedig egy ember vagyok,aki saját maga felett uralkodik.És én vagyok az erőssebb!!Az érzések jönnek-mennek...! Ő nem irányíthat engem,én irányítom őt.:) Kis figyelemelterelés ezután...és jobban is leszek.Persze ez nem ilyen könnyű.1001 tünete van,mindig más és más..mindig tudok újat produkálni.De akkor is én vagyok az erősebb.:P
Sziasztok! köszönöm szépen a sok-sok biztató szót... Hát... időm nem sok van a kisgyerek mellett... Egyedül intézek mindent, mert a gyerek apja nincs a toppon a segítségnyújtásban, na de nem panaszkodom inkább, mert a végén beleélem magamat, amit nem szeretnék.:-)
Kineziológusnál nem jártam még, a többi felsorolt helyen igen.
Az a baj, ha jön a szorongás, jobban mondva ha összegyűlik, akkor hihetetlen dolgokat képes produkálni az agyam. Olyankor rettenetes paranoid gondolatok gyötörnek. odáig már eljutopttam, hoghy mostanában pár hónapja felismerem ezeket, és elején , mielőtt eluralkodna rajtam az őrület, megbeszélem magammal, hogy sok volt az utóbbi idők stresswze, meg stb... és kedves testem, lelkem és főként agyam produkálja a morbid gondolatokat. na amíg idáig nem jutottam el, pokol volt az életem, ha jött egy parás roham.....A földkerekség összes gyógyszere nem használt volna azokban a helyzetekűben.
De már undorom van a gyógyszerektől is, meg magamtól is sokszor, amikor beveszem. Bírom még egy ideig minimális gyógyszerrel, sok kitartással, és közben azon dolgozom, hogy napról napra előbb jussak.
Puszi nektek!
Írjatok ám még, mert jólesik... hasznos tanácsok, és köszönöm.
Én elég közeli barátságban vagyok a szorongással.Réges régen kezdődött már (több mint 2 éve)...sok helyen jártam már. Pszichológusnál/áternél,kineziológusál,természetgyógyásznál,akupunktúrás -kuruzslónyál- stb....
Voltak kisebb nagyobb eredmények,de azt sajnos nem írhatom mai napig le h meggyógyultam.
A gyógyszer segíthet,mert feloldja a testi tüneteket,De az okot nem szünteti meg.
Az éppen csak arra jó,h mankó legyen,hogy amikor már a szédüléstől és a napokig tartó nem elvástól megszabadulj és újra ember legyél..akkor el tudj indulni egy úton...ami (akár) gyógyuláshoz is vezethet.:)
Van aki gyógyszer mellett is sz.rul van,valaki gyógyszer nélkül is viseli....nem vagyunk egyformák.
Ami segíthet,az egy jó orvos,aki ténylegesen próbálja felismerni a szorongásod okát,aki segít a tudásával.De a legtöbbet Te segíthetsz magadon.És a családod...Ha nem értik,ültesd le őket a gép elé...olvassanak bele egy pár fóruma v naplómba,h miket él át egy ilyen "beteg" és azután ítélkezzenek!!!
Sok szerencsét:)
Nekem hétfőn (hosszú idő után) lesz egy utam a pszcihiáteremhez... a többit meg majd még meglátom/meglátjuk!:)
Jah, és amúgy én nem szedek gyógyszet.:)
Ez nagyon sajnálatos,és nem Te vagy a szánalmas,hanem ők,hogy így gondolkoznak.Hogy segítség helyett még beléd rúgnak.
Az állapotod nem a Te hibád,senki nem pénzért veszi a baját,ne hibáztasd magad!
Próbálj erős lenni,felül kerekedni a betegségeden.
A tudatosság sokat segíthet.A barátnőm nagyon ajánlja a kineziológust pszichés betegeknek,neki rengeteget segített,sokkal jobban van,és nem szed gyógyszert már egyáltalán.
Sok sikert neked is.
nem! nem szánalmas!!!! ez butaság! segítséget szeretnél ami nagyon jó! az a szánalmas hogy a saját családod nem támogat abban hogy jobban legyél és nézik ahogy a doki töm azokkal a vackokkal a kicsi gyereked ellenére!
Na ez az ami nagyon nem oké!
Te egy kemény csaj vagy!! ugyanis a szeretteid támogatása nélkül is azon vagy hogy túl legyél ezen!
A gyógyszert mellőzd.
Inkább keress elfoglaltságot,például jóga,olvasás,vagy filmnézés,ami kilendít.
Teákat ajánlok még,sétát,valahogy így képzelem a megoldást :)
hosszú évek. de állítása szerint én sokat segítettem neki ebben. 2 éve szakítottunk (egy pár voltunk) de ma már nem szed semmit.
szóval nem mmondom hogy egyik napról a másikra.
De jó lenne ha a párod támogatását és a családodét elnyernéd.
Neked erre szükséged van!
de ha ők nem. (ami nagyon sajnálatos lenne) akkor egy jelentkezz egy önismereti csoporba vagy hasonlóba. biztos fogsz támogatóra lelni. és ha látják a családodban hogy használ talán visszanyered az ő támogatásukat is.
Homeopátia
SEDATIF PC próbáld ki nem okoz függőséget, nem kábít...
Ez nem káros...
na ez viszont baj! mert segíteni kéne!! nem elítélni.. hiszen nem hobbiból szeded..
nagyon fontos a támogatás!!!!
na akkor go tréning.. keress valami jó dokit, nézz utána
nem gyógyszer kell...
hm. ez nehéz kérdés. de volt benne tapasztalatom. na nem én de anno hozzám közel álló személy.
megfelelő szakorvosi terápiával, tréningekkel jutott túl. a gyógyszerek neki sem segítettek sőt.. függővé tették..
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Betegség fóbia, Szorongás, Pánik? S.O.S
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?
- Propranolol gyógyszert szedett valaki szorongásra?
- Erős generalizált szorongás leküzdése csak gyógyszerrel lehetséges?