Szoptatásról leszokás (beszélgetés)
Sziasztok. Anno a fiam 4 hónapos volt, mikor elapadozott a tejem(mint utóbb kiderült, a sok idegeskedés és a kevés tejmirigy miatt), úgyhogy amikor a lányom megszületett, nem vártam nagy csodákat.
Gondoltam, majd ahogy MI akarjuk, úgy lesz. Úgy is volt, 28 hónapos koráig szopizott. Először rendszeres majd' 3 óránként, aztán egyre kevesebbszer, de egészen addig hagytam, amíg mindkettőnknek JÓ volt. Mikor már egyedül "eszegetett", mellé mindig kapott "rendes ételt is", így soha semmi gond nem volt. :-)
Én csak javasolni tudom, hogy amíg mindkettőtöknek jó és neked sem kényelmetlen a cicizés, addig hagyd, a gyerekek tudják, hogy nekik mire van szükségük. A tejed elapadni nem fog, esetleg kevesebb lesz, de annyi mindig után termelődik, amit a baba kiszív.:-)
Sziasztok! Az én kisfiam 13 hónapot betöltötte, és még mindig javában szopizik. Nincs ebben semmi rossz. Bármit megeszik amit elé rakok, csak ugy nézzen ki, mint amit mi is eszünk. Kunyerál a mienkből. Pépeset már nem hajlandó enni jó ideje. És ettől függetlenül van, hogy napi 6 szopi is megvan még.Máskor meg napi 3. Nem feltétlenül az éhség miatt, szomjoltó is. Felhúzza a pólómat, és vigyorogva mondja, hogy tejcsi. A tej mennyisége attól függ, hogy mennyit szopizik a gyerek. Minél többször rakod mellre, annál több tej termelődik.
Lassan kezdenek rám furcsán nézni, hogy miért adok neki még mindig. Mire a válaszom: anyatej helyett adjak neki tápszert? Tényleg, az mennyivel jobb....
Szerintem nyugodtan adj neki délben főzeléket, és utána még megkínálhatod tejjel is. Attól sztem nincs jobb neki.
Most mi a gond? Kérdezett valamit, nem kell letámadni azonnal.
Örülj neki, hogy tudsz szoptatni :) De ha kiváltod esetleg az ebédet, attól még nem fog elapadni a tejcsid, csak esetleg kevesebb lesz, de attól még fogod tudni szoptatni éjjel is :)
Szia! Szerintem addig szoptasd, amíg lehet, csak jót teszel vele a babának. A menyem majdnem egy éves koráig szoptatta az ikreket, és közben alig kaptak más ételt. Most a pici 6 hónapos, és csak egyszer-egyszer kap almát.
Jó egészséget kívánok nektek.
Már megbocsáss, de még illeszd ide a "fürcsit" is és teljes a paletta!
A hátamon futkos a hideg!