Szoptatás és a diéta/mozgás miért nem fér össze? (tudásbázis)
Néhány adat tőlem:
A kislányom 6 hónapos volt, mikor elkezdtem a Norbi update-t. 5 hónap alatt fogytam 25 kilót, és a kislányom folyamatosan szopizott.
3 éves korában hagyta abba, de még mindig volt tejem, rengeteg. Ha érdekelnek a fogyásos képeim, nézd meg az adatlapomon:) Ha pedig megtetszett a módszert, gyere át hozzánk a fórumra, ott is sok jót hallasz
Sok sikert
Amúgy a túl gyors fogyástól szabadul fel a sok méreganyag, ami addig a zsírokban volt,és a tejcivel valóban megihatja a baba.Ezért nem szabad türelmetlenkedni és az első hóban visszafogyni.
És nem is kell diétát tartani, úgy kell gondolni rá hogy amit megeszel a baba is megkapja a tejciben.
Én sajnáltam hogy elkezdtem fogyni, mert vashiányom lett és vitamint is kellett szednem.
Szia!
Én is járok tornázni, odafigyelek mit eszek és 15 hónapja szoptatok, a kisfiam 9 hós koráig csak szopizott. Szerintem összefér, de ez is biztos egyéni.
fogyózni túl sokat mozogni nem szabad, mert lecsökkenhet a tejci mennyisége és az íze is változhat amit a pici nem biztos hogy elfogad.
az én kisfiam is anyatejet kapott, de nem diétáztam mert valóban fogyaszt a szoptatás-én lefogytam azt a + kilókat ami szülés után ottmaradt, de szépen fokozatosan.Illetve ha túl sokat fogysz mert diétázol és még szopik a baba könnyen lehet vitaminhiányod vashiányod mert kiürül a szervezeted, egy része a tejcivel.Ezért inkább sokat kell pihenni, vitamindúsan enni legalább az első 6 hónapban, amikor a babának csak a tejci kell, és akkor még egyre többet eszik belőle, tehát jó ha az első időben minnél több a tejci.Később lehet többet mozogni, és ha a babával közösen étkezel(gyümölcs főzelék sovány húsi és semmi édesség,nasi)akkor még fogyni is tudsz!Mozgásnak meg jó a sok-sok séta később meg már futhatsz a baba után :D
Igazából azért nem értem, mert azt mondják, hogy ne fogyjunk szoptatás alatt, mert a méreganyagok távoznak az anyatejjel. Ez eddig ok.
DE! akkor miért mondják, hogy a szoptatás az egyik legjobb zsírégető, és fogyasztó "módszer"..
Akkor is fogyunk.. akkor, hol vannak a méreganyagok?????
Szia!
Összefér, hidd el, tapasztalatból mondom
További ajánlott fórumok:
- Miért zavar ilyen sokakat a nyilvános szoptatás?
- Miért kell fejni a mellet szoptatás időszakában? Hány hónapig kell ezt csinálni? Ki hogy csinálja, és miért jó ez?
- Szoptatás alatt plusz kilók! Szűnni nem akaró derékfájdalom! Miért?
- Szoptatás alatt miért fogy a kismama?
- Szűztea kapszula és a szoptatás, összefér?
- Szoptatás alatt miért cuppog az 5 hetes babám?