Szőnyeget vagy habtapit érdemes a babák alá tenni? (tudásbázis)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Habtapiból tényleg lehet sokat kell venni, hogy kiadjon egy normális felületet.
Akinek volt szőnyege milyet vett? Mármint rongyszőnyeget vagy rendes kisebb méretű szőnyeget? Rongyszőnyeg elcsúszkál ahogy mászik vagy nem?
én mindkettőt használtam
pl ahol volt szónyeg oda is ráterítettem egy lepedőt (ha nyálzik, vagy bukna - főleg, hogy az én lányom szeretett hason lenni, így sokszor 30 perc után is tornázott ki magából tejet)
Habtapiban azt szerettem, hogy hol a szobában, hol másik részen raktam le, ahol közelebb volt hozzám, hogy ne a hidegen kövön legyen pl huzamosan.
Később meg mikor már mászik tök mindegy, mert úgysem marad meg az adott helyen. Akkor el lett rakva a habtapi, ment mindenfelé.
lehet, hogy a habtapit könnyebb takarítani, de kriminális, hogy alatta mennyi kosz bír összegyűlni. a szőnyeg alá nem jut be a gyerek, a kicsi szőnyegeket meg arrébbhúzza vagy felhajtja az ember és alatta is kiporszívóz. de a habtapival ez nem megy, csak ha felszeded, aztán visszateszed.
nekem speciel szülés után borzasztóan hullott a hajam. na, azt klasszul összeszedte, és minél jobban le akartam törölni, söpörni róla, annál jobban ragaszkodott hozzá.
de azért jó volt, mert amíg fejnehéz a gyerek, jobb, ha azon koppan, mint a szőnyegen. persze szőnyegből is lehet vastag, puha... akkor már más a helyzet. nálunk egyébként a szőnyeg mellett volt, a parkettán meg a kövön.
kb 1-1,5 évig használtuk, aztán eladtam.
mivel a gyerek nem különösebben érdeklődött iránta, így 1-2 rágásnyom volt csak rajta, majdnem árában el tudtam adni.
összességében szerintem nem egy rossz találmány, nekünk megérte :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kellene helyesen reagálnom, ha a vendégünk tönkreteszi az új szőnyeget?
- Melyik futárral lenne érdemes szőnyeget hozatni?
- A zuhanykabin szőnyegét ti mivel tisztítjátok, naponta kiszeditek, mert hát állandóan vizes és ez jó gomba táptalaj?
- Kell-e párnát tenni a babák feje alá? Ha igen, mikortól?
- Hol tudnék habtapit (habszivacs szőnyeget) venni?
- Dizájnosabb habtapit/szivacsszőnyeget keresek nem konkrétan gyerekeknek való mintájút