A zuhanykabin szőnyegét ti mivel tisztítjátok, naponta kiszeditek, mert hát állandóan vizes és ez jó gomba táptalaj? (tudásbázis)
a kád szélén szárad most is, este kiterítettem
Havonta megfürdik domestosban.
Vagyis,a csúszásgátlót naponta kiteszem száradni. És a kabint minden tusolás után szárazra törlöm,hisz ha a vizesen hagyjuk akkor szaporodnak el a gombák benne.Persze hetente fertőtlenítem,mert ti tusolás után úgy hagyjátok vizesen?
Igen ez jó megoldás több kell és annyira kicsi ,hogy a mosógépbe pont belefér:))
A zuhanykabinban nincs szőnyeg, előtte a "kádkilépő" műszálas szőnyeg, töb van belőle és cserélgetem, kiteszem az erkélyre. az I..a-ban pár száz forintér vettem (talán 200) fehér és gépben is mosom.
Erről ,amit Te is említesz,én nem szerettem...,olyan volt amit méterben is lehet kapni,műanyag az is.
Ja vagy arról beszéltek, ami nem benn a zuhanyfülkében, hanem előtte van? Igen, én is igyekezni szoktam száraz lábbal ráállni.
Milyen anyagból van a csúszásgátlótok?
A miénk műanyag, rajta nagy lyukak, nekem egyenlőre nincs vele problémám...ha alámegy a homok, akkor szoktam felvenni, egyébként nem. Szárítgatni nem szoktam.
Öööö, mármint mosógépben? :O
Nincs ,kidobtam,szárazra törölt lábbal lépünk ki, és az előtte lévő szőnyeg így sohasem vizes.
Domestossal 90fokon?aztán meg hívod a mentőket mérgezés miatt :D:D:D nem kell annak a melegvíz,hideg vízzel meg domestossal.Szivacsocska,vizecske,domestos,jó alaposan átcsutakolod,majd öblítés,száradás.És ha kilógatod mindennap száradni,elég akkor ezt a műveletet végrehajtanod,mikor a zuhanykabint is takarítod.
Amikor volt csúszásgátlóm, akkor azt mindig felakasztottam használat után, h lecsepegjen és megszáradjon. Amúgy az ecet tökéletesen vízkőtlenít és gombaöl. :)
mikelki???? (sajnálom hogy a hangsúlyt nem tudom érzékeltetni írásban)
fúúúj...és azok honnan jöttek oda?
én hetente 1x kimosom a csúszásgátlót 90 fokon domestossal, és a zuhany alján is fertőtlenítem.
Néha heti2x ha ha olyan hangulatban vagyok, hogy meszáll a takaríthatnék...:-)
Én sem tudom mik azok, nálunk a régi lakásban voltak, de úgy hogy csőtörés volt a falban, megbontották az ezer éves csöveket, és csak úgy tódultak kifelé ezek a tekergő izék:S:S:S Gusztustalan volt:S
Én hetente domestosozom, hetente szoktam az egész fürdőt fertőtleníteni olyankor. Az uram meg is jegyezte, hogy domestos gyárban kéne dolgoznia, mert szinte "iszom" a domestos-t annyi fogy:)
kitapasztom a csempére...majd víz lecsurog és annyi!
nem csak a gombák nálam kikeltek belőle valami fekete kb egy centis tekergő csuszomászok
kidobtam
nem tudom mik azok, de nagyon undik:(((
nagyon jó fertőtlenítő szereket lehet kapni,pl domestos,de szerintem nem szükséges naponta elvégezni ezt,de ha a lelkiismeretednek jobb tedd azt,de az is jó megoldás és akkor ritkábban is elég elvégezni ezt,ha tusolás után kiveszed a csúszásgátlót és fellógatod valahova,így a kabin alja is szárad,meg a szőnyeg is,így nem áll állandóan vízben.
Mi a kád szélére terítjük fürdés után. ☺
Oszt akkor kiszárad, nem büdi...
Érdemes lenne minden nap kiszedned, nem?
Ott tényleg hamar elszaporodnak a gombácskák.
Jó kérdés... :)
De pl. hasonló a helyzet a fürdőkádnál lévő szőnyeggel is, nem?
Főleg, hogy nálunk van 2 kisebb meg egy nagyobb és nálunk is állandó gond, hogy nem mindig szárad meg, nedves marad...
Feltétlenül szükséges oda a szőnyeg? Mi is vettünk de kileptük, mert folyton "alábüdösödött".
A zuhanykabin szőnyegét ti mivel tisztítjátok, naponta kiszeditek, mert hát állandóan vizes és ez jó gomba táptalaj?
További ajánlott fórumok: