Szőlővel és dióval töltött fácánkakas recept
60 perc
A Szőlővel és dióval töltött fácánkakas hozzávalói:
1 fácánkakas
1/2 kiló szőlő
5-10 deka dió
10 deka vaj
reszelt-szerecsendió (sok)?
saját szeletelésű bacon(füstölt kolozsvári is jó)
só
3-4 hústű ( spárga is megfelelő )
A Szőlővel és dióval töltött fácánkakas elkészítési módja:
Ha a madarat megtisztítottuk és lemostuk kissé letörölgetve megszárogatjuk , a reszelt szerecsendiót a vajjal elkeverjük miután felolvasztottuk , ezzel miután kevés sóval behintettük a belsejét , megkenjük a vajunkkal jól , a szőlőt a lemosás és szárítás után megroppantjuk , majd egy erre alkalmas edényben hozzáadjuk a bőven megmaradt vajhoz keverjük...majd hozzá teszünk 2/3 darabolt diót a többit őrölten...rottyantunk rajta egyet...majd a fácánba töltjük...a hasüreget lezárva a hústűkkel utoljára a szalonna csíkokkal beborítjuk majd a zsineggel-spárgával ráerősítjük a madárra saját gyártásű krokettel+umebosi hozzá
ezt a receptet lehet csinálni, reszelt almával a szőlő helyett 3 nagyobb saját ízlésünknek megfelelő fajtával
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: watasiwa, 2011. szept. 28. 14:39
A szőlővel és dióval töltött fácánkakas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.