Szőlős piskóta recept


12 db babapiskóta
2 dl édes fehérbor
10 dkg dió vagy meghámozott mandula
3 tojás
40 dkg fehér szőlő
4 evőkanál cukor
1 kicsi citrom
A Szőlős piskóta elkészítési módja:
A babapiskótát darabokra törjük, és mély üvegtál vagy négy talpas pohár aljára rakjuk, a bor felével meglocsoljuk. A dió felét – a szép szemeket – kiválogatjuk, félretesszük, a többit durvára vágva a piskótára szórjuk. A szőlőt leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a szép diószemekkel és a maradék szőlőszemekkel kirakjuk.
4 személyre. (Az elkészítési idő hűtés nélkül értendő!)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. okt. 23. 06:03
A szőlős piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.