Szolárium, napozás előtt segít a sütőtök? (tudásbázis)
Ha napozás helyett magadra borítod egy naaagy sütőtök héját, nem égsz le...
Aztán nem túlzásba esni csajok a répaevéssel, mert nagyobb mennyiségban fogyasztva besárgultok tőle!!!! Nem poénkodok, ez komoly!
nem az A - vitamin miatt lesz jó az UV sugárzás ellen. Mellesleg nem ilyen hipp-hopp megy, hogy megeszed, megy a májba, és retinollá alakul. A karotinoidok raktározódnak a bőrben, leginkább a tenyéren és a talpakon, de a máj és férfiaknál a here is tárolja. ÉS emiatt, mivel a bőrben tárolódik, egyfajta védőrétegként szolgál az UV sugarak ellen. Zsírban oldódik, tehát célszerű zsíros étkezéshez, vagy után, vagy között fogyaszta ß-karotint tartalmazó élelmiszert, vagy étrend kiegészítőt. A likopin, bármilyen hihetetlen az első számú faktor az UV sugarak ellen, ráadásul a karotinoidok vegyesen szívódnak a legjobban: tehát a likopin és a ß-karotin együtt a leghatásosabb (+egy kis cink, és B6) ezért célszerű fogyasztani főétkezés után egy sárgarépt vagy sütőtököt egy kis paradicsomlével.
Béta karotinban gazdag. Segít a bőrnek hogy ne égjen le, és inkább barnuljon. De ne közvetlenül napozás előtt egyél, hogy a szervezetednek ebből még A vitamint kell csinálnia.
A sdtötö mindig segít, mint a jó kiscserkész.
Én már ettem sütőtököt napozás előtt,de semmi hatása nem volt.Aztán megnéztem az oldarára ragasztott cédulát és rájöttem a dolgok nyitjára.Az volt ráírva,hogy napozás közben ne tartsa maga elé.
Abban biztos, hogy nem leszel éhes.
Minden sárgás zöldség,gyümölcs jó a béta-karotin tartalma miatt!
A sütőtökben is,és a répában is sok van,Dde répát szerintem is inkább nyersen jobb ilyenkor enni!
tényleg jó a sütőtök is,mert ugyanúgy van benne bétakarotin,mint a répában
Én a répárol hallottam ,a sütötökröl még nem.
Minden A-vitamint tartalmazó zöldségféle fogyasztása jó hatással van.A répa nyersen is hatásos...Nem égsz le oly hamar és állítólag a barnaság is tovább megtartható.
Nézzetek utánna, biztos, hogy jó!
A sütőtök táplálkozás-élettani értékei sem vitathatók. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. Ezek mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős szerepet játszanak az ún. szabad gyökök hatástalanításában.
(KJ/kcal) 130/31 336/80
Fehérje (g) 1,5
Zsír (g) 0,6
Szénhidrát (g) 16,5
Karotin (mg) 4,0
B1 (žg) 50,0
B2 (žg) 100,0
C-vitamin (mg) 25,0
Én is a répára szavazok, a sütőtökről még nem hallottam, hogy jó-e erre a célra.
A reparol tudok,hogy az segit,fogyasztom is rendszeresen,de nem föve csakis nyersen.Meg jobb lereszelve es par csepp citromlevel izesitve.
Tudtátok, hogy napozás előtt és szoli előtt nagyon jó ha sült ill. főtt ( ki hogy szereti) sütőtököt, vagy vízben megpárolt sárgarépát fogyasztunk.
Sokkal hatásosabb, segít pótolni a napfény hiányát, rendszeres fogyasztása szép és egészséges barna bőrt eredményez.
Próbáljátok ki!
Szolárium, napozás + sütőtök!
További ajánlott fórumok: