Szójatej betegségkor? (tudásbázis)
huh, azt nem tudom, lehet-e ilyet venni valahol...
egyébként a házilag készített 'bármi :) mindig sokkal finomabb és megbízhatóbb, mint a bolti
Igen, köszi:)
Akkor majd mondom nekik, hogy ilyen mandulás-diós valamit nézzenek, mert szerintem szóját még soha nem evett :)
a tej és pl. a szójatej teljesen más dolog. mert a szójatej növényi, semmi köze nincs a tejhez. csak színükben vonható párhuzam a kettő között.
szójatej akkor válthat ki allergiás reakciót, ha a szójára is allergiás valaki. ebből következi, hogy ha pl. a mandula szemeket megeszi minden allergiás reakció nélkül, 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy a mandulatejtől sem lesz baja!
remélem érthetően fogalmaztam :)
szép napot, genlips
én úgy tudom, a szójatej csak névben rokona a tejnek. úgy készítik lényegében, hogy a szóját vízbe áztatják.
egyébként szerintem a mandulatej ízletesebb :)
itt van a mandulatej, rizstej, zabtej, diótej készítéséről
Azt tudom, hogy hasmenéses vírusos betegségkor nem igazán lehet tejet inni. De szójatejjel helyettesíthető?
Unokaöcsém beteg és mellesleg kakaó-függő, szóval így, hogy napok óta nem kap kakaót mást sem hajlandó meginni.
További ajánlott fórumok:
- Van aki rendszeresen iszik rizstejet, szójatejet vagy kókusztejet?
- 6 éves kisfiamnak minden lázas betegségkor iszonyúan fáj a feje. Lehetésges, hogy idősebb korára migrénes lesz? Meg lehet ezt előzni?
- Hol tudnék szójatejfölt, szójatúrót vásárolni?
- Hol lehet cukormentes szójatejet kapni, és mennyibe kerül?
- Mire lehet használni a szójatejport?
- Laktózmentes tej vagy szójatej?