Szobatisztaságra nevelés folyamatban (beszélgetés)
Unokámnak a kisdolog ment simán, 2 éves kora körül, de a nagy dolog még fél év múlva sem.
Úgy gondoltam zsarolom így a kedvenc gumicukorkáját egy időre megvontam tőle (különben is ritkán kapott)
Egyszer előkerült a gumicukor és azt mondtam, akkor kap, ha a bilibe megy a nagy dolog. Magam is elcsodálkoztam az eredményen, mert azonnal működött a dolog. A következő kaki már a bilibe ment és utána mind. Volt, hogy csak azért kért bilit, hátha kap gumicukrot.
A vicces az, hogy hamarosan a gumicukorról is leszokott magától.
Nálatok mi a helyzet jelenleg? Mennyi idős a kicsi és hol tartotok vele a pelus elhagyással?
Nálunk a nagydolog már mindig a bilibe vagy wcbe kerül, szól előtte ügyesen, akár akkor is ha pelusban van. De a pisit csak gyűjtögeti, nem akar ráülni a bilire, csak mikor már befolyik az eleje, akkor szól, hogy bili. Ez pár hete még jobban ment, időben szólt, most nem értem, mi változott.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- 22 hónapos a kisfiam. Szeretném elkezdeni a szobatisztaságra nevelést.
- Ki, hogy, és mikor kezdte el a szobatisztaságra nevelést?