Szobanövények! (tudásbázis)
Sziasztok!
Én még új vagyok köztetek és azért kerestelek fel benneteket mert segítségre van szükségem.
A szobanövényeim zömét megtámadta valami. A levelei mind olyanok mintha porosak lennének és valami ragadós réteg keletkezett rajtuk. Hiába törlöm le róla egyszerűen újra kialakul. És terjed át a többi virágomra, már a lakás minden szobájában felfedeztem. Tudnátok nekem segíteni? Hogy mi lehet ez? valami itthoni ellenszere van? Vagy vegyszerrel kell kezelni? Esetleg spriccelgetni?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kaptam ma egy cserép virágot, állítólag geztenye. Zöld gumo van a föld tetején és abból hajtott ki. Ismeri valaki?????
Van egy hibiszkusz növényem. Kb 70 cm magas, levelei vannak, de oldalhajtásai nincsenek. Szeretném, hogy fácska legyen belőle, ne csak egyetlen hosszú törzs. Levághatok belőle? Ha igen, mennyit és hol? (A nyár folyamán 4-5 bimbót is hozott, de csak a legutolsó nyílt ki teljesen.)
Szóval: nem ártok neki, ha valahol találomra kettévágom?
Sziasztok!
A hozzáértők segítségét szeretném kérni :)
Még nőnapra kaptam egy mini gerberát cserépben. Miután elvirágzott, szép sorban elkezdtek a külső, nagy levelei elfonnyadni. A közepén rengeteg új levélke nő ki, de odáig fajult a helyzet, hogy amint normál méretűre megnő egy levél, rögtön lekókad és elfonnyad. Mitől lehet ez?
Köszi szépen előre is!
ha erre a növényre gondolsz:
akkor igen, 2 csomó legyen a földalati része, akkor biztos megered
de sokan úgy csinálják, hogy elültetés előtt vízbe állítva kigyökereztetik
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a szobai futókát hogyan kell szaporítani?
Elég, ha levágok pár hajtást és beültetem a földbe?
Köszi!
A munkahelyen a radiátoron volt ugyanilyen kaktusz, és fűtöttek ezerrel. Az olyan szépen virágzik, mintha muszáj lenne.
Rátettem itthon az enyémet a radiátorra. SEMMI.
Szia!
Én úgy tudom, hogy a jarácsonyi kaktusz nem szereti a meleget, olyan 16 fok kell neki a virágzáshoz.
Szeretném ha segítenétek!
Van egy karácsoyi kaktuszom, ami tavaly nagyon szépen, karácsonyra kivirágzott. Idén nagyon feladta...
Ma ültettem át, mert nagyin vizes volt a földje.
Semmi bimbó, semmi nincs rajta. Olyan furák a levelek, mintha kifakultak volna...
Van még esély hogy rendbejöjjön? Mi tegyek?
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ide írok, de segítségre van szükségem.
Olyan virágkarót keresek, ami kókuszrostból van. A szobai futókámat szeretnám szétültetni mert már nagyon elburjánzott és fel szeretném futtatni.
Ha rudtok olyan helyet, ahol nem túl drágán kapható, írjátok meg légyszives.
Köszönöm!!!!!
Ó, köszi szépen!
Igen abban láttam :) 10 éves korom óta szinte szerelmes vagyok abba a filmbe, annyira imádom :D
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Esetleg még megpróbálok egy nagyobb képet szerezni, egy filmben láttam ezt a növényt, és neten csak ilyen kis kép volt, de megpróbálok kivágni valahogy a videóból egy képkockát.
Köszi mégegyszer! :)
Szia!Lehetne még esetleg a kukorica levél-Aspidistra elatior-is talán.
??????
További ajánlott fórumok:
- Írjunk szobanövényeket szóláncban
- Milyen szobanövényt érdemes nevelni, ami szép virágot hoz, nem szúr, illatos és nem kell sokat locsolgatni?
- Levéltetű ellen hogyan-mivel védekezzek a szobanövényeimnél?
- Miért nem virágoznak a szobanövényeim?
- Milyen szobanövényeitek vannak?
- Hogy lehet leszoktatni a macsekot a szobanövény kinyírásról?