Szoba kutyából kinti kutya! (beszélgetés)
Nekünk van 4 biscon havanesünk,akik tudvalevő,hogy szobakutyák!Elvileg,mert ahogy többen lettek kitettük az udvaron kennelbe őket,még nyár közepén.Minden gond nélkül megszokták!
Söt!!A negyedik,gyönyörű hófehér kan űgy került hozzánk,hogy fogadjuk be,mert a három gyerek közül senki nem akarta levinni pisilni sem,nem még sétálni.Azt mondta a gazdi,nagyon harapós,nagyon válogatós,csak virslit,párizsit eszik,fésűt kefét ha meglátott,szétmarta aki a közelében volt.Ezzel szemben most egy kimondottan jó kutya,mindent megeszik,szereti ha kefélgetjük,és nyírjuk a szőrét.Tehát 5 évesen megtanult kutyául élni,és imádja,a szobába már ha hívjuk sem jön be.
Sziasztok!
Én is hasonló gondokkal küzdök. Ma hoztunk haza egy palotapincsit, aki ezelőtt szoba kutyus volt. Nálunk sajnos ez nincs elfogadva, ezért kint van jelenleg. A tél miatt viszont nagyon aggódom!! Szeretném látni esélyét annak, hogy nálam maradhat a kutyus! Mindent megtennék érte! Van mellette még egy ilyen kis termetű keverék kutya, ők jól megvannak, így a palotapincsi kevésbé furcsállja a kint létet. :)
A kutyus ismer engem évek óta, ilyen problémák nincsenek! Viszont 9 éves, és pici kora óta bent élt. Nagyon örülnék tanácsoknak!! Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem lesz baja a kicsikének!
Előre is köszönöm!!
Szió! :)
Ha a mi westink megszokta,akkor a staffi is megfogja.Sőt a miénk nagyon élvezi.Hidegben bejöhet a zárt teraszra,nehogy megfázzon,de reggel már nyűszít-ugat,hogy menne kifele.
Eddig is teljese kétségbe voltam esve és még gazdi sincs.Nagyon nehéz lesz jó gazdit találni.
De úgy logikus ahogy írtátok,szépen...fokozatosan kiszoktatni.Nem kitenni.(bár ez meg se fordulna a fejembe)
Gondoskodj róla, hogy olyan gazdihoz kerüljön, aki úgy gondolja, mint Te meg én... :D Akkor nem lesz gond. :)
Egyébként a lakásba kerülés sem nagy gond, ha a napi megfelelö mennyiségü kinti mozgást biztosítják neki.
Szerintem jobb a lakásban, de naponta többszöri séta és a kutyával való foglalkozás, mint a hatalmas udvaron, de a agazdi és rendszeresen új ingerek nélkül. De ez már nem ide tartozik. :)
Az biztos,hogy kint jobban érzi magát,csak apum mesélte,hogy van valami ismerőse és kinti kutya lett a bentiből (rottweilerből) és megbetegedett.
Ezért kérdeztem..,mert nem akarnám,hogy beteg legyen.Sajnos még nincs helye a kutyunak,de mindenre gondolni kell.És azt akarom,hogy neki a legjobb legyen,ha már így kell történnie.
Nem lesz semmi baja. :)
Én is panelból fogadtam örökbe a kutyusom. Fél évig kb. bent volt és utána magától kiszokott az udvarra. Jobban érzi ott magát.
Dehogy betegszik meg, főleg egy ilyen nagyobb testű, erős kutya!
MÉg ha egy yorkiról lenne szó, de így...semmi baja nem lesz :)
Mennyire nehéz megszoknia egy panel (benti) kutyusnak azt,hogy kinti kutya lett?
Konkrétan egy Staffordshire terrier kutyáról van szó,aki már 4 éves.2 évig kennelbe volt,azóta pedig panel lakásba.Családi okok miatt sajnos meg kell,hogy váljunk tőle.:-(
Én úgy gondolom,mivel nagytestű jobb lenne neki kint.De mivel már megszokta bent...nem tudom nem-e betegedne meg stb..?!!
Vagy,ha panelba volt,akkor ezek után is csak panelba vagy kertbe,de bent legyen?!
További ajánlott fórumok:
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Egy évesen miért nem szobatiszta a kutya?
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hamarosan elköltözöm panelbe, és kutyám is vihetem, hogy tudom szoba tisztaságra nevelni a 2 éves kutyám, aki eddig kinti kutya volt?
- Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz?
- Mit csináljak utólag, ha nem megfelelően szedtem ki a kutyából a kullancsot?