SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetős fórum)
Az hogy lehet,hogy ők csinálták meg a tervezetet és hibát találtak benne.Én javitsam ki.Azt hogy gondolták?Nekem ehhez nem kell érteni.Bemenjek a navhoz v nem kell?!
Telefonon nem lehet őket utolérni mert olyan azonositót kérnek ami nekem nincs.Simán bontja a vonalat.
Ennyit ér a nav.
Ha én tartoznak nekik az ajtót rugnák már
Tudna vki segíteni?
Férjem kedden kapott az APEHtól levelet, hogy túlfizetése van.
Bemenet az ugyfelszolgálatra.ott kitoltott egy papírt, számlára kérte a pénz.
Mennyi idő alatt utalnak
Ismerős könyvelő több mint 150 adóbevallást adott be idén, ezek szinte mindegyike kapott februárban is adóvisszatérítést, szóval valóban elég nagy az átfedés. Én is jó párat megcsináltam, ugyanezek a tapasztalataim. Lányomék például év közben ugyan érvényesítették 1 gyermekre, plusz visszakapták a maximum adót, amit lehetett, de a 2. gyermekük(tavaly még magzatuk) után járó kedvezményt csak most tudták érvényesíteni az adóbevalláskor. Jellemzően 4-10 nap alatt megérkeztek a pénzek.
Ilyen valószínűleg soha többé nem lesz, mint ahogy ez az ominózus adóvisszatérítés sem.
Az a 300.000 ember azért kérte vissza nagy általánosságban, mert még járt azon felül, ami törvényileg maximalizálva volt a februári adóvisszatérítésben, vagy azért, mert pont hogy nem igényelt semmit,(nem adta le időben a számlaszámát), vagy olyan kevés adója van, hogy az nem fedezte az egyébként is járó családi adókedvezményt, ergo a járulékokból kérte vissza a maradékot.
Igen, felsőbb utasítás a pénzügyminisztertől. Nézz utána okoska! Eddig soha nem érkezett meg 1 nappal sem hamarabb senkinek, mint 30 nap. Idén a legtöbb embernek 1-2 héten belül.
"Semmit nem kellett igényelni, automatikusan járt, kivéve, ha nem saját maga kapja valaki a családit"
kimaxolod az ostobát? kivéve ha. :D önmagát cáfolja, amúgy 300e ember kérte most vissza, met automatikusan járt.
másik okoska, Limikri, felsőbb utasitás.... :D pártállam. grat.
Valószínűleg nincs gyereked, különben tudnád, hogy nincs olyan hogy "max. 60 nap alatt visszajön". Minden gyerekes tudja, hogy törvényileg 30 napra utalnak, most viszont felsőbb utasításra 2 hétre maximum.
Mi az hogy decemberi visszaigénylés? Semmit nem kellett igényelni, automatikusan járt, kivéve, ha nem saját maga kapja valaki a családit és ugyanannyi embert érintett, mint tavaly, sok ember pont ugyanannyit is kapott(elsősorban nagycsaládosok).
Azt nem értem, miért érzed szükségét beleszólni valamibe, amiről nem sokat tudsz.
a decemberi visszaigényléseket feb. 15. ig visszaadták.
most kb. 300e visszaigénylő van, az is szép darabszám de jóval kevesebb mint a decemberi. 76 milliárd huf.. :D
van miért a forintot inflálni. szerintem max. 60 nap alatt most is visszajön.
Sziasztok ! Az a kérdésem lenne hogy rendes adó be vallás után mikor utalják az összeget ? Mi meg kaptuk februárban a szja vissza térítést . De párom az adója után meg kap vissza összeget . Május 12 körül el rendeztük .
Köszönöm !!
Sziasztok
Tud valaki segíteni nekem,ha az Ügyfélkapun keresztül le szeretném kérdezni az adót,ki írja,hogy (iktatószám)és (ellenőrzési azonosító)oda mit kell beírjak??köszönöm a válaszokat
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés