Szívfejlődési rendellenesség (beszélgetés)
Ne idegeskedj már, mert ezzel csak ártasz magadnak és a babának is!
Nyugi ez még semmi rosszat nem jelent!
Én szivbeteg vagyok, lyukas szivvel születtem, ugyhogy tudom miről beszélek!
Igen,én kérdeztem.
De most azt is leírtam,olyanokkal beszélgetnék,akikkel történt már ilyen!
De köszönöm.
A szív jobb pitvarából a jobb kamra felé történő egyirányú véráramlást biztosító billentyű. Magyarul háromhegyű billentyűnek hívják, mert három hártyás vitorlája van. Leggyakoribb hibái a záródási elégtelenség ("tricuspidalis insuffitientia") és a szűkület ("tricuspidalis stenosis"). A billentyűk vitorláit ínhúrok rögzítik a bal kamra izomzatához.
A lényeg elhangzott: jól nem megítélhető. És ebben nincs semmi rossz.
Olvass már a fórumokban, mert épp a héten kérdezte valaki ugyan ezt!
Ez még nem rendellenesség csak nem tudták jól ábrázolni, ilyen előfordul!
És ne idegeskedj e miatt, nem lesz baj!
Még túl kicsi és nem látszik rendesen!
Szeretnék olyan kismamákkal beszélgetni,akiknek szívműködési zavart állapítottak meg a babájuknál.
A 13.hétben vagyok.A 12.heti ultrahangon mindent rendben találtak: a nyaki redő 1mm, orrcsont ábrázolódik,szívműködés normális.Most a 13.héten elájultam(vérvétel miatt nem ettem fél 11-ig semmit),elmentem a dokihoz,hogy minden rendben van-e.Duplex UH-n kiderült,hogy nincs minden rendben a baba szívével,a leletemre ezt írta: tricuspidalis jól nem megítélhető,szf:158/min.Azt mondta csináltassuk meg a kombinált tesztet,és majd a 18.heti UH-n tudják megnézni alaposan a kis szívét.
Ha történt már valakivel ilyen,kérlek írjatok!Ez még javulhat?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Fejlődési rendellenességel született a babám
- Van valakinek olyan babája, akinek tripla x kromoszóma rendellenessége van?
- Súlyos rendellenesség miatt, hogy zajlik a debreceni Klinikán a szülesztés menete?
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?
- Magzati szívfejlődési rendellenességek