Szívesen ismerkednék szegediekkel/vásárhelyiekkel... (beszélgetős fórum)
Ez olyan érdekes és szép! :)
Ha kisbabátok lesz, ő egy csomó nyelven fog tudni majd beszélni!:D
Jah, a helyzet valóban szar...
Angolul beszélünk, igaz a két év alatt annyi ragadt rám, hogy értem nagyjából, amit beszélnek, de a beszéddel gondjaim vannak, főleg a hülye ragozással.
Hajjaj, akkor ő itthon nem is tudna nagyon munkát találni. De nagyon gány helyzetben vagytok, már bocsánat.
Hogy beszéltek egymással? Te tudsz szlovénul, vagy mindketten beszéltek angolul/németül?:)
Beszéltünk róla, de egyikünk sem akar másik országban élni. A lényeg, hogy otthon van egy lakás, így nem kellene albérletet fizetni vagy hitelt törleszteni.
A férjem született szlovén, nem tud magyarul.
Az átjárás az 100km, tehát 200 naponta, ezt magyar fizetésből megoldani nem lehet és idő is. Nem érné meg.
Hát ez az, otthon baromi nehéz! Nem tudom, mi lenne a megoldás...
Hát igen, csak nekem annyi dolog hiányzik, hogy kész vagyok tőle... És ez így megy 2 éve. Ha nem lépek valamerre, akkor megőrülök.
Ő is akar jönni, szereti a családomat. Meg otthon vár egy lakás, itt meg albérletben vagyunk.
Férjemnek van munkája, elég jó a fizetése.
Csak én nem találom itt a helyem.
Férjednek sincs munkája? Ez nehéz kérdés lehet, hogy hogyan tovább. Nem akarok én vájkálni az életetekben, csak kérdezősködöm.:)
Gondolom, mikor kimentetek, más volt a terv.:S
Valószínű jó lenne, ha lenne munkám és barátaim, de csak a férjem van.
Hazamennénk, csak ott meg munkalehetőség nincs, de azért reménykedek...
Nem jó? Az egy olyan csendes hely számomra, soha nem hallok róla semmit.
Utána vissza, vagy más külföldi terv?
Látom, aki ingázik külföldre, valahogy sokan nem találják a helyüket. Igaz, hogy ha van munkájuk, jól keresnek, de sokan vándorolnak.
Jajj, neeeem dehogyis.
Én makói voltam, de most 600km-re élek onnan. Ismerem a közlekedést arrafele busszal és vonattal is, én is 2 évig jártam Szegedre busszal.
Onnan jársz át Szegedre?
Külföldről is tömve van a busz, vonat, minden? oO
Kocsival lenne a legegyszerűbb, de azt nemhogy nem úsznám meg 1500 forintból havonta, hanem veszélyesnek is tartom. (nincs rutinom annyira, hogy egy ilyen nagy városban kocsikázzak...)
Fogjunk össze, és járjunk autóval!:D
Én is útálom a tömeget.
Hja, a vonatról ne is beszéljünk...
A tömeggel van a bajod? Az mondjuk a legkevesebb, megszoktam már itthon a reggeli csúcsot:)
Más kérdés, hányszor fogok eltévedni:P