Szinte sehova nem megyek. Nincs ki szeretgesse, gondozza a... (beszélgetés)
Te aztán felelős állattartó vagy......
Többet porszívózok( kétszer egy nap),és felmosok .
Tisztább és frissebb a ház most kutyával,mint mikor még nem volt az életünk része.
Az enyémeknek azért nincs, mert először is nem járnak ki. Szoktak fürdeni. Az alomból egy pillanat alatt kidobom a terméket, majd szellőztetek. Gyakran mosok. Nem érzek macskaszagot, ha bejövök kintről, pedig érzékeny az orrom. És anyám beszólna, ha bűz volna, mert nem szereti őket. :D Ő nem szokhatta meg a szagot, mert nem lakik velünk. De mindegy... Felőlem mindenki azt hisz, amit akar. Szerintem nálunk nagyobb tisztaság van, mint sok lakásban, ahol nem tartanak állatot.
Csak hiszed hogy egerek nincsennek! ☹️
Pontosan.
Nem mutogatok rájuk, de miért gondolják, hogy pont egy állatnak nics szaga?
Nem büdös, mert kint jelölget, nem? De én ismerek valakit, akinek a macskája mindent lepisilt bent, a kanapét, a cipőjébe is belepisilt. :D Igen, (főleg) a kandúrok elkóborolnak, és megtépázva térnek vissza. :(
Szép tőled. Én is nagyon sajnálom őket. Rengeteg az elhagyott állat. De hosszú őrlődés után (sokat sírtam) beláttam, hogy nem menthetem meg mindegyiket. Két macska és egy kutya (nem az enyém) bőven elég. Kevés a hely, és nincs türelmem hozzájuk, ha többen vannak, mert szétszedik a lakást. Tőlem ennyi telik.
De el ám, A tejbe-vajba fürösztött Picikém( ivaros kan de nem büdős) ha kiszabadul, 4-5 napiG nem jön haza, jó esetben egyszer CSaK megjelenik 3 lábon, lestrapálva, l fülleL, a fehérje csupa kosz, egyik szeme bedagadva, aztán gyógyithatjuk vagy mehetünk vele az állatklinikára
Szerintem nem. ;) Esetleg a kutyának. Ha a kutyát kiengeded, az udvaron marad. A macska elkóborol... Féltem őket.
én soha nem verném,utcamacskák,néha kapnak kaját.de nem hinném,hogy az én dolgom lenne etetni őket,a kis nyugdíjamból.
kutyának,macskának kint a helye
Lényeg, hogy megsajnáltam őket, és szeretem is mindegyiket. Télen nehezebb, de túléljük.
Emelem kalapom, hogy segíted őket, kutyát és cicát én is hoztam haza, de azonnal kerestem nekik gazdit is.
De nem a kérdésre válaszoltál, azt írtad ha csak kinti, vagy benti lenne, akkor úgy megoldhatóbb.
Ezért kérdeztem, ha benti a cica, akkor sem lehet 7 macskát akár 2 napra is egyedül hagyni.
Van cicám tudom miről beszélek. És igen írta valaki a cicák nagyon tiszták, ha nincs kiszedve a kaki azonnal, bele sem megy.
Volt 2 cicám is egyszerre, és ismerősömnek sok, van különbség a szagban, ha normális az emésztésük, akkor is 7 cica pisije, kakija nem rózsaillatú.
Hááát... Nem tudom. Szerintem mindannyian azt hisszük, hogy nálunk nincs szag, pedig van. :D Cigiszag, kajaszag, öregszag stb. De mindenki az állattartókra mutogat.
Nem vagyunk egyformák. Van, akinek egy patika tiszta lakás a legfontosabb, és van, akinek a kis, szerencsétlen állatok megsegítése.
Amit tudok megteszek, hogy rend legyen. Mit csináljak velük, engedjem szélnek őket, vagy ha ordít az éhségtől ne fogadjam be? Nem az a fajta vagyok aki veri, éhezteti, nem szánja meg őket.
Mikor az alomba mennek persze, de ahogy tehetem kitakarítom, nem jelölgetnek, csak a kicsi nincs még ivartalanítva.
Egyszerűen nincs szívem megválni tőlük, ha látom őket eldobva szenvedni, nem tudom otthagyni.
Na, én egy kicsit tisztaság mániás vagyok, azaz igen, nem csak hallottam a takarításról, de csinálom is;)
Kintiek és bentiek is. Azaz, minden vackot behordanak ráadásul...
Nekem egyébként, mindegy. Nem hiszem el, hogy nincs szag, mert van. Az egy dolog, hogy te megszoktad.
Köszönöm a tanácsot, járnak ki, olyan is volt amelyiket elütötték, de vannak egyéb veszélyek is.
Ott van szag, ahol a macskák jelölgetnek. Jártam olyan lakásban.
Kinti-bentiek, ha itthon vagyok, szinte mindig, van olyan amelyik egész nap kint van, néha jön be.
Nincs szag, az emberek nem is tudják mikor belépnek, hogy macska van, míg meg nem jelenik valamelyik. Nincs borzasztó szag, nem tudom ha hallottál- e takarításról :)
Én sem hagyom itt őket, hogy ne bíznám rá valakire, van egy lány aki megetetni őket, ha mégis úgy adódik, hogy megyek valahova.
Az meg, hogy hetekre itthagyni....az ilyeneket fogadom be mert már félholtak, a vadászásból nem tartják fent magukat.
Természetesen alomtisztítással.
A mi macskánk nem hajlandó az alomba csinálni, ha az nem elég tiszta. (Persze ilyen csak ritkán fordul elő.) Inkább jön, és addig nyávog, amíg ki nem takarítjuk. Ha véletlenül nem bírja ki, az alom előtti tálcára csinál. De a koszosba nem hajlandó.
És gyakran szellőztetünk.
Igen, az almot. Én erre nagyon figyelek. Nem piszkolnak szanaszét. Tiszta macskák.
További ajánlott fórumok: