Szilvás csók recept
A Szilvás csók hozzávalói:- 30 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- tejföl
- 50 dkg puha, rumba áztatott szilva
- 1 marék dió
- 1 dl sűrű cukorszirup
a tálaláshoz, porcukor
A Szilvás csók elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral keverjük el, a puha vajjal morzsoljuk össze, adjuk hozzá a tojás sárgákat, a cukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 30 percre tegyük hűtőbe, majd nyújtsuk ki, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és pár centinként nyomkodjuk bele a rumba áztatott szilvákat. A diógerezdeket nyomkodjuk a szilvaszemekbe, és a cukorsziruppal kenjük meg. 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Amikor kihűlt, szaggassunk belőle kerek-formás csókokat. Hidegen, porcukorral megszórva kínáljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. aug. 22. 08:43
A szilvás csók elkészítési módja és hozzávalói.