Szex- már 9 évesen is?! (beszélgetés)
Az emberi életet, testet-lelket nem lehet életkori határok közé szorítani. Nagyon kevés 9 éves szexel, de van ilyen. Felháborodni azért nem kell rajta, mert egyrészt nem fenyeget ez a jelenség tömegesen, másrészt azt a kis számú esetet, amely megtörténik, nem igazán lehet kivédeni.
Az viszont igaz, hogy nagyon sok 9 éves kislányt már érdekli a szex valamilyen szinten. De az nem az a szint, hogy le is feküdjön valakivel. Ebben a korban már gyakori a maszturbáció, legtöbbször még nem tudatos, de akár már az is lehet, fantáziálással kísérve. Az orgazmust is elérheti. Az a szülő, aki azt gondolja, hogy ilyen korú gyerekét kizárólag csak a gyerekjátékoknak és a tanulásnak kell még foglalkoztatnia, az leginkább önmagát csapja be.
És ez idáig teljesen normális folyamat, akármelyik családban. Ilyenkor még általában nincs hormonális motiváció, sem kamaszos versengés. Inkább csak gyermeki kíváncsiság. Ezért nem is szokott több történni. Egy kis maszti, egy kis suskus a barátnőkkel, esetleg apu, vagy idősebb fiútestvér meglesése a fürdőszobában.
első csókomat 15évesen kaptam :) ennek már 6éve 17 évesen első sex szerelemből:)
de a mai 14-15éves lányok nem az első csókon vannak már túl hihetetlen számomra ma is,hogy miért kell a lányoknak ilyen fiatalon ilyet életet élnie. persze tisztelet a kivételnek.
de most komolyan milyen világ van, és ha nekem is lesz lányom egyszer akkor mi lesz addigra???
Engem 14 évesen sem érdekeltek nagyon a fiúk. 15 voltam, amikor barátnőmmel kezdtünk el hülyülni erről a témáról. 17 voltam, amikor összejöttem az első pasimmal...
Te jó ég! El sem bírom képzelni, hogy olyan előfordulhat, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen két 9 éves, vagy legalábbis az egyik fél annyi. Az pusztán szerintem annyit tesz, hogy látják, meg hallanak róla és a kíváncsiság vezeti őket... Nem hiszem, hogy tisztában lennének ennek a jelentőségével.
Sziasztok!
Megáll az eszem ettől a sok okos hozzászólástól!
A megjátszást és a prűdséget ki nem állhatom!!
Sok okos szülő még nem olvasott egy könyvet sem a gyermekek szexuális fejlődéséről?? Pedig a neten erre is van sok lehetőség. Engem az anyámék neveltek így anno a cocializmusban hogy gyermekem ha baj van szóljál és megyünk ab-ra!
Ez volt a nagy felvilágosítás.16 évesen vesztettem el a szüzességemet és szerencsém volt hogy nem estem teherbe hiszen gőzöm sem volt hogy kellene védekezni!Most már anyuka vagyok és 16 éves a lányom. Mi hál istennek mindent megbeszélünk és megoldottuk a védekezést is.
Elkell hogy keserítsek sok szülőt aki bízik gyermeke ártatlanságában hisz az ekkorú fiatalok
kb 80%a szexuális életet él! A túlzott szigor sem jó fegyver a tiltott gyümmölcs a legjobb.
Csak ilyenkor félelemből nem közlik az eseményt a szülővel.Ha nem otthon az ágyban akkor jobb híján egy parkban vagy táborban vesztik el szüzességüket. És aki egy keveset olvasott is e témában az tudhatja hogy szexuális ösztön már a csecsmőkortól létezik ezt később családi és társadalmi szokások befolyásolhatják jó vagy rossz irányba.A 14 éves lánynak nem volt szerencséje teherbe esett. Hogy ezt milyen történések befolyásolták azt csak a jóisten tudja
Az igaz hogy testileg még nincsensk felkészülve a gyerekek a szexre de a divattrendek érzelmek és kíváncsiság sokszor győz. Ezért kedves szülők ne tekerjük ki a gyerek nyakát ha terhes lesz hanem előzzük meg a bajt azzal hogy üljünk le vele beszélgetni őszintén és vigyük rendszeresen gyermek nőgyógyászhoz ahol elmondhatja problémáit amit esetleg velünk nem közöl. Mert hát mi felnőttek sem vagyunk tökéletesek azért mert azt hisszük nem biztos hogy jók a nevelési szokásaink
Persze ettől még mi is eshetünk hibákba nem tudom hogy hogy oldanám meg ha hasonló helyzetbe kerülnénk.
No most állt meg a szívverésem!!!
A lányom 10 lesz, de még Barbival és pónikkal játszik, hintázik, babákat öltöztet. Se cicije, se egyéb nőies jegyek. Szerintem ez így van jól, még csak nem is izgatja a dolog. Remélem még 6-7 évig nem is kezd hozzá.
Még akkor is a guta kerülgetne, ha 14 évesen kezdené.
Szerintem normális 9 éves gyereknek nem a szex köröl járnak a gondolatai. Csak akkor, ha olyan a környezete, hogy mindennap szembesül vele... pl. esti filmek (néha napközben is), szexlapok, nagyobb tesó, aki tömi a kicsi fejét ilyennel stb...
Ez már túlzás!
Kilenc évesen??????????
Ilyenkor a szüleit kellene erről megkérdezni...
Jézusom!8-)
9év ?
DE hát még olyankor a test se éret még rá...
Nem tom.
ZSO!
Gratulálok a kisfiadhoz és a családodhoz,legyetek erősek és boldogok!
Kemény az élet de tudni kell mindig küzdeni,és győzni!ÉS tartsatok ki egymás mellett mindig :)
Szép estét ! :)
nem :DDD
október óta nem voltak betegek :))pedig tárasaság ezerrel bölcsi-ovi
és a tietek?
hogy birják ezt a taknyom-nyálam időt?
Köszi a dicséreteket, megint csak:D Raktam fel még párat, du csak azért hagytam abba, mert megérkezedd dédim.
Amúgy tényleg szép mindenki gyerkőce. Közületek elkapta valaki az influenzát?
uggye????
haláli:)))))))
denyálasak vagytoook! :-D :-P
hogy egyem meg a zsokékszemü fiát!
Offolok:)))
Igen,az lettél,és nem tudom ,hogyan ,miként,de sokat változtál ,mióta "megismertelek":)))))
Néha felveszem a szemüvegem,hogy jól látom -e,hogy valóban te írtad?:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Ha megtehetnétek, abba hagynátok a munkát 55 évesen, mint anyáink a 80 as években?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Ki hány évesen lett édesanya?
- Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni?
- Jakupcsek Gabriella 45 évesen babát vár. Te örülnél ha 45 évesen lennél babás?
- Nem akarok dolgozni! 23 évesen követelem, hogy más tartson...