Szerintetek van benne igazság? (beszélgetés)
A csapongóság meg a szabadelvűség nem zárja ki, hogy valaki rendszerető legyen.
Találkoztam már szabadelvű férfiakkal, de a rendet szerették csak családot, gyereket nem akartak. Én se egyenlőre. Csak a nem hagyományosan gondolkodó férfiakat szeretem azok nem unalmasak.
Akiket én ismerek önnálóak, vacsorát főztek mikor mentem, figyelmesek voltak velem, de hagytak szabadon. Ideálisak. :) nekem :)))
Az én exférjem kicsapongó volt. A végén lecserélt egy hasonló életvitelű hölgyre. Aztán pár hét múlva panaszkodott a barátainak, hogy nincs tiszta ruha és üres a hűtő. Én azóta boldog vagyok egy konzervatív nézetű férfival, ő meg azóta is csapong. És nálunk a konzervatív családmodell azt jelenti , amit régen. Én vagyok a házitündér, viszont ő a családfenntartó és övé minden férfimunka. A férjem azt mondja , oké felmos, de én meg menjek szerelni. Inkább én felmosok, ő meg szereljen!
Ja , a kérdésre a válasz, amit magam körül látok: vagy válás vagy örök boldogtalanság a vége.
Ezeknek a férfiaknak van eszük,és szeretik a kényelmet.Legtöbb embernek(nő,ffi) nagyon fontos a kényelem,és ebből a szempontból választanak partnert is,és nem azért mert megnézték,hogy összeillenek -e,és pláne nem azért,hogy tekintetbe vegyék,mit szeretne a másik.Magának választ a legtöbb ember,sőt a saját igényei felé próbálja csiszolni a partnert.
Az,h mi teszik,és mi nem: nem a csapongástól függ.hanem az alap életszemlélettől,hogy demokratikusan gondolkodik-e,vagy úgy érzi,ő a teremtés koronája,ha csapong,ha nem,és őt kell kiszolgálni,ill.az ő értékrendje mentén kell élni.
Nem tartom ezt a nézőpontot....
Szeretem a rendet, a tiszta lakást, de NEM VAGYOK NORMÁLIS, MESSZE NEM TÖKÉLETES, STB...:DDD
Nem lehet ennyire sarkítani.
Szerintem...
A párválasztást bonyolult lelki folyamatok diktálják. Lehet, hogy összecsiszolódnak évek alatt, kiegészítik egymást, de az is lehet, hogy pont eltávolodnak. Tudja a fene.
(Bocs! Ezért kár volt írnom.)
Mit gondoltok arról hogy a nem családcentrikus, szabadelvűbb férfiak sok esetben nem szintén szabadelvű nőt választanak, hanem hagyományos felfogásút, mert azért a tiszta lakás stb. kell nekik, míg ők a munkájuknak, hobbijuknak stb. élnek. Ez is benne van. Márpedig a hagyományos felfogású nő előbb-utóbb gyereket is fog akarni. (És hamarabb, mint az olyan nő, akinek ez nem elsődleges.)
Csak aki később akar gyereket, mert egyelőre a hivatásban, művészetben stb. megtalálja a boldogságát, és/vagy nem hagyományosan gondolkodik, az nem fogja a csapongó pasinak egymaga felnyalni a lakást, hanem hozzájárulást vár el, és ez már a csapongó pasinak nem tetszik.
További ajánlott fórumok:
- Bor a szavakban, dalokban, művekben, mondásokban...bármiben pl:Tibor, borz, borban az igazság...
- Az élet nagy igazságai!
- Paranormális, avagy: "Az igazság odaát van"?
- Szerintetek is igazságtalanul kapott egyest a gyerekem, vagy én tévedek?
- Egy fórumon ezt láttam. Szerintetek van benne igazság?
- Gyerektartás. Mi a véleményetek? Szerintetek ez igazságos?