Szerintetek összetartók még a családok? (beszélgetős fórum)
A fórumkiírások egy igen jelentő része értékelhetetlenül általánosító, olyan kérdésekre keres igenlő, vagy nemleges választ, ami csak konkrét esetekre húzható rá, és még ott is csupán megfelelő árnyalásban, nemhogy "halmazelven".
Van ilyen mentalitás, ill. olyan, és közte végtelen mennyiségű átmenet...
A család összetartása mindig a rangidős nő feladata volt és nálunk azt hiszem ez így is fog maradni. Nagy a család, sokan, sokfelé telepedtünk le, de azért évente két részletben (egyszerre nem férnénk sehol)összejövünk egy hosszú hétvégére és senki nem panaszkodik, hogy esetleg a padlón, vagy sátorban kell aludnia. Nagyon jók ezek a családi összeborulások. Feltöltődünk egymástól és egymás által, főbb vonalakban tájékozódunk kivel mi történt. Az étkezés pedig úgy oldódik meg, hogy vagy mindenki hoz hozzávalót, vagy a házigazda bevásárol és a banzáj végén per főre leosztja a költségeket. Tehát csakis az útiköltség, ami igazi anyagi terhet jelent mindenkinek.
A kérdésre válaszolva: Sajnos nem eléggé tartanak össze a családok, mert nincs aki felvállalja a szervezéssel járó bonyodalmakat. Lássátok be: igazából erről van szó és nem a pénzről.
Van még összetartó család,itt a közvetlen családtagokat értem,nem pedig az unokatesókat stb.
Ha az egyik bajban van,a többi már jelez,hogy mit,hogyan segithetnek és ez forditva is igy van.Ahol a pénz játsza a főszerepet és nem a szeretet,ott már semmi sem oké.
Családja válogatja!
Az enyém igen, a férjemé soha nem is tarott össze....
Ez teljesen érthető ,ha nem érdekelnek egyáltalán,legalább őszinte vagy.:)
Azt hiszem én is így tennék,ha nem szeretném a családomat,muszájból biztos nem:)
Ezen a mondatán fenn akadtam,mert nagyon igaz.
Mindenki másra mutogat,a szüleire,a tesóira a sógorára...stb,hogy ő miattuk nem tart össze a család ,nem érdekes?
:DDDDDD
Nálunk hál istennek nagyon összetartó a család:)
Pedig nagyon sokan vagyunk,így már nem is anyuéknál jövünk össze(kicsi a lakás)hanem nálunk vagy a nővéreméknél.14-en vagyunk és még a létszám az öcsém által gyarapodhat.:)
Együtt ünnepelünk mindent (összevont szülinapok,ünnepek stb) nagyon szeretem.
A férjem családja abszolut nem ilyen.
Te is ,más is,és aki sajnálkozik ,az mind.
Aki másokra mutogat,az önmagára mutat,ugye így mondta Josi Barat?:))))))
Így van.Már a szeretet sem olyan ,mint régen!Bezzeg az én időmben?!.....de hát most is az én időm van?:)))
Ne sajnálkozzatok,hanem vegyétek fel a kapcsolatot,béküljetek ki,bocsássatok meg ........kin múlna egy család ősszetartása,ha nem a családtagokon????
Ha valaki sajnálja ,hogy nem tart össze a családja,akkor tegyen érte ,hogy másképp legyen!
További ajánlott fórumok:
- Törzsgárda, avagy akik összetartanak
- Kinek van kedve velem fogyókúrázni? Léleksegítéssel és összetartással? A cél 10 kiló minusz!
- Ami egy kapcsolatot összetart
- Gyerek, nagy család összetarthat egy kapcsolatot?
- A mai világban mekkora lehet az összetartás?
- Valahol be lehet állítani a Youtube oldalon, hogy egymás után automatikusan játssza le az összetartozó részeket, de nem találom, hol?