Szerintetek mi értelme fél évvel korábban elkezdeni az álláskeresést? (beszélgetés)
szerintem nem kell ebbe beavatni őket. egy állás betöltése elhuzodhat. végig kell csinálni a lépcsőfokokat és mikor eljut odáig az ember hogy megkérdezik mikortol tud kezdeni akkor tudatod hogy két,három, .. hónap a felmondási időd a másik helyen. Ha te vagy a megfelelő az állásra akkor lehet megvárnak, ha nem várnak meg elrakják az önéletrajzod és a későbbiekben eszükben leszel, hogy megfelelő voltál.
De! semmikép ne hazudj. ha az elején felteszik a kérdést mikortol tud kezdeni, akkor meg kell mondani és indokolni.
Szerintem is érdemes keresgélni,pályázni hiszen nagyon nehéz megbizható,jó állást találni.
Cégek több hónappal a betölthetőség elött hirdetnek (ha normálisan lép le a munkaerő vagy tudja mikortól megy szülésire) mert biztosra mennek.Kiválasztják a legmegfelelőbb jelentkezőt.
Ha pedig csak ősszel kezdenél el munkát keresni, akkor először azért nem veszik fel a gyermeket az óvodába, mert nincs munkahelyed, a munkahelyre azért nem vesznek fel, mert a gyerek nem jár óvodába... És vagy találsz munkahelyet ősszel vagy nem (sajnos, inkább nem, mert télre még jobban beszűkül az amúgyis kevés munkalehetőség).
Ha pedig mégis felvennék az óvodába, és munkahely is lenne, a következő kérdés az, hogy ha megbetegszik - már pedig ez az első két évben elég gyakran megtörténik), akkor ki fog vigyázni rá???
Annak nem sok, mert ott többet nem rúgsz labdába. Ha ennyire konkrét, hogy mikortól tudsz kezdeni, akkor nem érdemes ennyivel előbb. De szeptember előtt akkor nem fogsz tudni nagyon keresgélni, mert nyáron itt nyaralnak...
:)
Szóval azért körülnézni már most érdemes. Szerintem.
én két hónapig jártam 1 céghez állásinterjúra, több fordulós volt 4-szer hívattak be.
a 6 hónap tényleg sok. erre miért van szükség?
További ajánlott fórumok:
- Van kedve valakinek hétfőtől elkezdeni a 90 napos diétát?
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Hatékony álláskeresési fortélyok