Szerintetek mi a jobb a spirál vagy a fogamzásgátló tabletta? (tudásbázis)
Hasznos ez a fórum, köszönjük Kriszta0930-nak az
ötletet!
Még annyit, hogy nálam a hormon olyan étvágyat csinált, hogy faltam be mindent, még azt is, amit utálok...
Nagyon nehéz volt megfékezni magam.
Èjjel is rámtört az éhség, miután a szivdobogásra felébredtem és irány a konyha - bár elötte soha nem nassoltam éjjel.
Kedves Vigyorex6,
látom, szegedi vagy.
Hogy érted azt, hogy több kárt csinál, mint hasznot??
Èn 4. honapja szedem, nagyon nem szeretem, 6. hónap után befejezem. Felnyomja a vérnyomást, éjjel arra ébredek, hogy dobog a szivem, ami elég szokatlan érzés, mert a vérnyomásom 2 kávé után is max.90/60...
Mit értesz azalatt, hogy "megvonásos vérzést csinál ", rögtön elkezdek menstruálni?
Üdv.: Kata
igen ezért nem rakják fel csak a 2. gyerek után
én mirénát tetettem fel és én nagyon szeretem
Ezzel sajnos csak egy a baj, hogy aztán mi lesz. A fogamzásgátló tabi megvonásos vérzést csinál, ami nem menstruáció.
A Diane35 az a szer, aminek csak a mellékhatása fogamzásgátlás, egyébként teljesen más célra van kitalálva. 6hónapig szabad szedni.
Én is másra szedtem. A kutya nem szólt, hogy ne szedjem egy évig.
A nődokik akiknél voltam, köztük egy szegedi prof ki is akadt, mert sajnos több kárt csinál, mint hasznot.
Mellékhatása nem volt nálam sem, de 2éve nem szedek már semmit és most is küzdök még. Állítólag ez tette be a kiskaput sajnos.
Mint írtam, dicsérik. Nekem nincs tapasztalatom.
Amúgy én még mindig a Diane 35-re esküszöm. Végre valami, ami csinál normális ciklust, nem évente 4-5 alkalommal jön meg és nem 2 hét-1 hónapig tart, eltűnnek a cisztáim és végre nem sajog a petefészkem, nem kell attól tartanom, hogy megint ki akarják venni és talán most nem fog felszívódni, mint 3 éve, hanem tényleg csonkolni is kell. Mondjuk én PCOS-s vagyok, ezért ezeket a szempontokat tartom szem előtt. Az meg való igaz, hogy az ember elfelejti bevenni, főleg a szünet után... Nekem így fogant meg a lányom lassan 2 éve. :)
Leírom, mik a tapasztalataim, ill. miket hallottam/olvastam másoktól.
A hüvelytabletta nem olyan biztonságos és elég sok embert csíp (férfiakat is), amikor reakcióba lép az ondóval.
A hüvelygyűrűről nincs semmi tapasztalatom, de állítólag jó, meg a 3 havonta 1 injekciót is nagyon dicsérik.
Én szoptatás alatt pesszáriumot akartam, de a dokim nem ajánlotta, mert használat közben dörzsöli a hólyagot és hosszabb távon sokkal inkább inkontinenciát okozhat, mint egy hüvelyi szülés. Emellett tanulni kell a használatát.
Az óvszer akkor jó, ha nem vagy latexre érzékeny. Vannak latexmentes változatok is, iszonyat drágán.
Ha nem vagy cisztásodásra hajlamos (pl. PCO szindrómás, mint én), akkor a minipillt ajánlom. Igaz, hogy ha elfelejted bevenni, akkor nem 24, hanem csak 12 óra áll a rendekezésedre és a ciklusban is bekavarhat, de nem sokan lettek mellette terhesek, csak amikor abbahagyták a vérezgetések miatt.
Szerintem a normál fogamzásgátló tabletta a legjobb. Én tényleg fogytam tőle, a hajam se hullott, elég volt havi 2X gyantáznom, pattanások, göbök sem csúfították az arcomat. Nekem bevált a Diane 35. Csak ugye szoptatás alatt majd nem tudom majd használni, így én is bajban vagyok, hogyan védekezzünk. Talán a minipill, ciszták és vérezgetés ide vagy oda, csak ne csússzon be még egy meglepi baba, mert őt már tényleg csak a plafonra tudnánk tenni. :P
attól függ
szeretnél e gyereket v. sem
Egyéb módszer. Nekem a spiráltól begyulladt a méhem és mindkét oldalon elzáródott a petevezetőm.
Két éve járok lombikra...
A nagynéném méhét 2X is átszúrta a spirál, ő mégis arra esküszik.
Nekem semmi bajom nem volt a gyógyszerrel. Sőt, akkor híztam, amikor abbahagytam. A bőröm se volt pattanásos, zsíros, a ciklusomat is beállította.
Ellenben a hormonspirál (amiben sárgatesthormont tartalmazó gyógyszer van) erősen cisztásít (PCOS-s vagyok).
Kedves barátnőm hormonspirál mellett lett terhes a 4. gyerekével. Szóval nem tudom.
Ráaádsul a spiráltól idegentest-érzése lehet az embernek.
További ajánlott fórumok:
- Jangee fogamzásgátló tabletta
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Vélemények a Mercilon fogamzásgátló tablettáról
- Qlaira fogamzásgátló tabletta
- Szülés után fogamzásgátlás. Tabletta? Spirál? Injekció? Érvek, ellenérvek, tapasztaltokat várnék tőletek kedves Hoxa tagok! Köszi!
- Milyen fogamzásgátlási módszert javasoltok? 3 hónapja szültem, szoptatok és nem igazán bírom a tablettákat, na meg a spirált sem.