Szerintetek melyik a legjobb csalános sampon? (Normál hajra) (tudásbázis)
Bocsi, most hogy átnézem, látom, hogy kimaradt a szódabikarbóna. Kb. másfél-, két evőkanál szódabikarbónát keverek a csalánteához, utána jön a méz, a só, az illók...
Igen, ezzel is mosok hajat, meg sok minden mással is (pl. hajmosó porokkal: Amla, Shikakai,Reetha, Brahmi növényi porok), vagy Rhassoul agyaggal, vagy tojás sampont készítek, ill. szappannal is mosok hajat, szóva fő a változatosság.
Persze néha használok "szokásos" sampont is, pl. a Biola babasamponját, vagy Bio Belle sampont, nagyon jó még a Sante ápoló sampon Jojoba kivonattal.
úgy más:))) szódabikarbónával már én is próbáltam a hajmosást :)
sajnos az én fejbőrömnek tömény volt, de akinek kevésbé érzékeny, annak beválhat :)
jól értem, hogy sós-mézes víz samponként? (oké, a csalán is, de az csak a hatóanyag)
te ezzel szoktál hajat mosni?
Amit Te készítesz, az a legjobb, legalább tudod, mi van benne:
Egy nagy bögre csalántea (leforrázod a friss vagy szárított csalánlevelet, hagyod állni kb. 10 percig, majd leszűröd)
Teszel hozzá negyed- vagy fél evőkanál mézet (ki kell tapasztalni, hogy Neked mennyi válik be)
Keversz hozzá fél teáskanálnyi sót
Ezzel kész is a sampon, persze illatosíthatod kb. 5 csepp illóolajjal, ami Neked tetszik, pl. citrom, levendula stb..., de ez el is hagyható
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek melyik sampon/balzsam a legjobb festett hajra ami olcsó is?
- Melyik a legjobb hamvasító sampon?Kinek melyik vált be?
- Melyik Gliss kur sampon-balzsam a legjobb?
- Melyik a legjobb illatú gyereksampon ami tartós is egyben?
- Melyik a legjobb professzionális sampon és pakolás?
- Melyik sampon a legjobb nyári hőségben?