Szerintetek is megbotránkoztató, hogy kislányom még pelusos? (Júliusban lesz 3 éves) (beszélgetés)
Minden apró dolgot érdemes kipróbálni, amit ők nem éreznek erőltetésnek!
Mi is mondtuk neki, nincs több pelus, ez volt akkor mikor éjjelre vettük le. Szerencsére 2 hét volt kicsit, de tényleg kicsit problémás, azóta nagyon ügyesen megy neki minden. :)
Igen érdemes kipróbálni! Nekem a nagylányom volt ilyen, de csak ha kakilnia kellett. Akkor nem szabadott nézni, ott kellett hagyni. A picinél ez sem vált be! :))
A picinél az Elmo mellett az vált be, hogy egyszer csak azt mondtam nincs pelus, mert elfogyott, de ő leszeretett volna menni játszani. Mondtam ha bepisil fel kell mennünk! Semmi gond nem volt vele.
Eszembe jutott valami! Én mikor két éves volt a kislányom, és tudtam,hogy már vissza tudja tartani a pisit és csak dacból nem pisil a pilibe, vettem neki egy mesét DVD-n.
Ő nagyon szerette/szereti az Elmo-t.
Van egy olyan Elmo-s mese, hogy : FELEJTSD EL A PELUST ELMO! Ezt nagyon sokat nézte/néztük és mindig mondtam neki, hogy a gyerekek is a bilibe,wc-be pisilnek.
Jól meg van csinálva a kisfilm szerintem gyerekeknek abszolút élvezhető. Zenés, dalos, nekünk szerintem ez is segített. :)
Ne foglalkozz az ilyen emberekkel!!!
Minden gyerkőc más, az én fiam is majdnem 3 éves korára lett szobatiszta.
Ha erőlteted csak ártasz :(
szia!
nálunk a vc-től fél, nem ül rá csak állva pisil. még jó hogy fiú.:) de a kaka még a bilibe se megy inkább visszatartja.
sziazstok
de jó hogy van ez a fórum. az én lányom két éves négy hónapos. egyáltalán nem érzi hogyha pisilnie vagy kakilnia kell. és fél a bilitől. rá nem ülne még ruhában sem. de egyfolytában a bilikönyvet kell neki olvasni, ami után magyarázza hogy panna pelenkába pisil, jó anya?!
másnál is fél a bilitől a ygerek?
na, hát gratulálok nektek!
bár nálunk is ilyen "csoda" történne!
Elnézést kedves szülők én csak a magam tapasztalatáról beszélhetek és megmondom őszintén
a nagyobbik lányom 2 éves kortól szoktatuk a szobatisztaságra és mire óvodába került már semmiféle probléma nem volt ezzel. A gyermekorvos, vagy a védőnőhöz kértetek tanácsot az vajon mit nyilatkozott erre és javasolt valamit? Állandóan
arra tanitottam és sikerült kivánom, hogy a többieknek megoldódjon ez a probléma. Üdv.Ágnes
Szerintem semmi probléma nincs ezzel. Kicsit kitolódott manapság a szobatisztaság. Túl jók a mai pelenkák, nem kényelmetlenek a babaposinak. Nekem a nagylányom másfél évesen szobatiszta volt, két évesen éjszakára is. A pici két éves kora után lett szobatiszta nappalra, úgy hogy a déli alvásnál sincs pelus, de éjszaka még van. Ő is három éves lesz júliusban.
Mivel reggelre elég száraz már a pelus, úgy tervezem, hogy egy-két hónap múlva leveszem éjjel is. A nagylányommal azt csináltam, hogy éjjel egyszer felkeltem az ágya mellé raktam a bilit és ráültettem, félig aludt, de pisilt, és visszafektettem. Nem is kellett sokáig csinálnom, mert utána autómatikusan felébredt.
Nemtudom a picinél is beválik-e ez, de megpróbálom
az én fiam is júliusi, és azon a nyáron lett szobatiszta amikor a hármat töltötte.
Nyugi, semmi extra nincs ebben. Van olyan gyerek amelyik már 9 hónaposan jár van aki csak 1 év után, nem vagyunk egyformák. Ha a gyerek egészséges skkor nincs miért aggodnod.
szia!
az én pici lányom novemberben volt két éves, és még most sem mondja meg, hogy bement a kaka....
sőt!!!! képes órákig benne lenni!!!!!
én sem tudom, mikor fogja felfogni, hogy mi ment be a pelusba.
különben a fiammal is így jártam, majdnem 3 éves volt, hogy leszokott a pelenkáról.
Viszont csak akkor veszik fel a gyereket az óvodába, ha már nem kell rá pelenka....
Azért szerintem annyira nem gáz. Majd ha itt lesz az ideje, rászokik a bilire. Erőltetni rosszabbat tesz, mint szépen szoktatni.
A lányom ugyan még csak 1 éves, nem tudom nálunk hogy lesz... Viszont az unokaöcsém nagyon szépen leszokott a pelusról, mikor 2 évesen bölcsis lett. Látta a többiektől, hogy kisvécére járnak, és onnantól ő mondta az anyjának, hogy bilibe akar pisi-kakilni. És már csak éjjelre kap pelenkát.
Bizakodom, hogy velünk is ez lesz.
Ne foglalkozz velük. Jön a jó idő, leveszed róla a pelust és hipp-hopp szobatiszta lesz. Valószínűleg most érik meg a szobatisztaságra.
Nekem 2 évesen még egyik gyerekem sem volt szobatiszta.
Nem megbotránkoztató, csak nem ez az általános.
Drukk, hogy ovira sikerüljön átszoktatni a bilire.
Van , akinél megbotránkoztató,van aki furcsállja,de ezen sincs mit csodálkozni.
Nekem is furcsa,hisz lányomat 11 hónapos korától kezdve szoktattam fokozatosan a bilire és elég hamar mellőztük a pelenkát.
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják a mensit júliusban azok jöjjenek!
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A kislányom 11 éves júliusban volt at első mensese augusztusban is megjött de a következő időpont több mint 10 napja késik az elején be kell