Szerintetek is egyre kevesebb a jó ember? (beszélgetés)
Cromwell: "Bízz Istenben, de tartsd szárazon a puskaport!"
A lányomnak, aki ma már huszonéves, ezt a mondatot tanítottam meg már néhány éves korában - és el is magyaráztam neki, hogy mit jelent. Azóta is emlegetjük, hogy milyen hasznos volt ez neki több esetben.
Lehet.
Ha nem egyértelmű a meghatározás, akkor azt körbe kell írni, hogy mire is gondolsz.
Ez a "jó ember", "kedves ember" nagyon általános.
Ha pl. olyan emberekre gondolsz, akik ész nélkül adakoznak bárki felhívására, akkor írd azt, hogy a korlátlanul adakozók.
Hát én nem. Én úgy gondolom, kissé túltolta a nyomorúságát Kevesebb több lett volna.
Az elején csak egy tartós beteg testvére volt, néhány oldallal később, már három.
Három mikroencephaliás gyerek egy családban? Én kissé kételkedem ebben. Lévén egy roppant ritka betegség.
Én máshogy látom negyvenes nőként.
Az elmúlt évtizedben egészen más fiatalokkal találkoztam, mint annak előtte.
Nem hülyeség az az X, Y, Z generáció meghatározás.
Bizonyos csalók kifejezetten jó helyesírással írják meg a levelület, választékosan kifejezve, hogy miért is van szükségük segítségre, ezzel azt sugallva, hogy ők értelmes, tanult emberek, így igazán megérdemlik a támogatást.
Mások pedig pont, hogy az egyszerű, buta embert adják elő, hátha így jobban megsajnálják őket.
Itt, a Kérések topikban is rengeteg ilyen van. Sőt, olyan is, hogy több sztorival próbálkozik ugyanaz a személy.
További ajánlott fórumok:
- Akik kezdik egyre jobban utálni az embereket!!!
- Egyre több a másikat lehúzó, pesszimista, rosszmájú ember... Mi a tapasztalatod?
- Miért használnak az emberek egyre kevesebb dezodort?
- 4 hetes kislányom egyre kevesebbet alszik napközben (összesen 4-5 órát). Mitől lehet?
- A pesszimista emberek sokkal kevesebbet csalódnak, mint mások
- Egyre kevesebb emberben bízok. Vadidegenekben már...