Szerintetek egy százezres lakosú városban érdemes molett ruházati boltot nyitni (férfi/női extra méret)? (tudásbázis)
Filcike,
nem tudod, milyen árak vannak?
Beszéltem a gyártóval azóta, és hát nem éppen a legolcsóbbak. Természetesen megértem, az anyagszükséglet sem kevés, meg állítólag minőségre törekednek. Nem is tudom, talán akik tehetősek, bevásárolnak maguknak külföldön, akik meg szegények, nem érdekli őket, hogy mi van rajtuk.
Mancinéni,
sajnos, én is pont ezt tapasztalom, amiről írsz.
Találtam egy varrodát, akik férfi ruházattal foglalkoznak, mintegy 50 féle ruhaneműt gyártanak, az alsóneműtől a farmeren át a zakóig mindent, mindezt 2XL-7XL-es méretben. Valahogy látok benne fantáziát....megpróbálkoznék a viszonteladójuk lenni.
A női részleget meg kicsit könnyebb összeszedni innen-onnan.
Megkérdezhetem, most mivel foglalkozol?
előljáróban annyit, hogy én egy kb 44-es méretű nő vagyok. Szeretek öltözködni, szeretem a csinos, fiatalos, extrémebb fazonú ruhákat, így is próbálok öltözni. Nagyon nehéz. Ettől függetlenül én lebeszélnélek az üzletnyitásról. az embereknek nincs pénzük, csak a silány, kínai cuccokat meg a turisat veszik, tisztelet a kivételnek. Nem csak úgy vaktában beszélek, én nyáron zártam be. (szintén ruhás üzletemet, bár én nem csak nagy mérettel foglalkoztam). Hiába voltak jó cuccaim, megfizethető árak, gyönyörű környezet, engem szinte mindenki ismert már, mégsem ment. Nagyon nincs pénze az embereknek. És még valami: ha egy nagy méretű felpróbál valamit, akkor azt szeretné, ha tökéletesen állna rajta, (jó, oké, mindenki azt akarja) de egy testesebb alkaton sosem fog olyan jól állni a ruha, mint egy "normál " alkaton. Meg a nagy méret is érdekes: vannak, akiknek csak a melle nagy, feneke nincs, vagy csak a hasa hatalmas, a lábai viszont vékonyak, meg van, aki mindenütt gömbölyű.. mindegyikre más ruha a jó, és te hiába mondod, hogy jól áll, ha ő nem azt látja a tükörben, amit szeretne, úgy sem veszi meg.. Nagyon nehéz..
Bocs, ha negatív voltam, de én ezt láttam. Csak a véleményemet írtam le. Persze azt nem tudom, melyik országrészben nyitnád az üzletet, mert attól is függ, mennyire pénzes a város, a környék. Én nagyon megbántam, mert csak a pénzemet vitte az egész.. egyébként az ismerőseim is panaszkodnak, nincs vevő. Van egy ismerősöm, aki a 20 éve működő butikját "kínai áruk boltjává" változtatta. Rettenetes.
Mi az hogy ?? Érdemes. Molettek mindig is vannak és sajnos bajban ha ruhavásárlásra kerül a sor. Tapasztalatból mondom :(
Ha meg azt látod, hogy nem rohamoznak a ducik akkor kicsit átalakíthatod a készleted normál méretre is. Itt Szegeden is van egy ilyen. Molettként van hirdetve, de normál méretű ruhákból is van 1-2.
További ajánlott fórumok:
- Melyik városban és korházban születtél?
- Minden városban ez a szokás? Titeket nem zavar?
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Nem tudjátok, hogy melyik városban van olyan fal, ahová a szerelmesek feltehetik a lakatjukat? Budapesten van?
- Élni, de hol? Vidéken vagy városban?
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?