Szerintetek az alapfokú nyelvizsga nehezebb mint az angol középfokú érettségi? (beszélgetés)
Szerintem a tudásoddal egy célirányos tanár néhány hónap fel tud készíteni egy sikeres alapfokra.
Én 52 éves fejjel, munka mellett simán fel tudtam rá készülni és egyáltalán nem volt nehéz. Előtte csak a gimiben tanultam 4 évig.
attól függ mit szeretnél
Szóbelit/írásbelit vagy komplex alapfokot?
Bár sztem egyáltalán nem nehezebb az érettséginél...
Nekem az alapfok már 8-ban megvolt, szaki 2-ban pedig a komplex középfok, így érettségiznem sem kellett anno, pedig nem vagyok egy nyelvzseni...
Szia Niki!
Attól függ, melyik nyelvvizsgát akarod letenni. Az én nyelvtanárom gimiben is tanít, ő a nyelvvizsga feladatokat gyakoroltatta a diákjaival. Én próbáltam már az ORIGO-s nyelvvizsgát alapfokon, úgy, hogy fél évet jártam nyelviskolába, pár hónap szünet, és kb 8 hónapot magántanárhoz, heti kétszer. Teljesen nulláról indultam, szó szerint egy kukkot sem értettem a nyelvből, előtte sosem tanultam.
A szóbelit bebuktam, mert túlizgultam, az írásbeli viszont könnyedén megvolt, tekintve, hogy lehet használni szótárt.
Szerintem, ha kicsit rágyúrsz, frissítesz, nem lesz gond. :)
További ajánlott fórumok:
- Itk Origó angol alapfokú nyelvizsga
- Számítógépes szoft. üzemeltető+alapfokú 2 nyelvű C tipusú nyelvizsga tanfolyamra milyen felvételi kérdések lehetnek?
- Mennyibe kerül egy alapfokú, vagy középfokú angol nyelvvizsga Budapesten?
- ORIGO-s angol középfokú nyelvizsgánál hogyan készüljek a magnóhallgatásra?
- TELC angol középfokú nyelvizsga.Tapasztalatok róla, azoktól, akik ezen voltak mostanában?
- Ha teszek egy angol emelt érettségit akkor az már a középfokú nyelvvizsgával egyenértékű?