Szerintetek a fizetős zeneiskolát nem lehet befejezni félévkor? (beszélgetés)
Na, ha én tanítanám furulyázni-imádná. Ped. jelölteket tanítottam éveken át:) Némelyik már szebben fújta, mint én. Volt, amelyik azt mondta, kiült a kertbe a fa alá, messze hangzottak a népdalok. Mondták a szomszédok,hallik, hogy tk-ra jársz, olyan szépen fújod. Mint ha hájjal kenegettek volna. Az nem ártana, ha fuvolázás előtt furulyával tanulná a könnyed kottaolvasást, hogy aztán fuvola nehézségeire koncentrálhasson. A fuvola nehéz hangszer, én 10-12 év alatt nem is ajánlanám.
Szivesen tanítanám a kislányodat, de győzködd egy kicsit, ne adja fel!:))
Ez tényleg a könyvelés problémája. Amúgy ha nem is szeretik az ilyen eseteket, nem egyedi. Kár meguttáltatni a gyerekkel a zeneiskolát.
Nyilván jobb békességben elválni, mert később hátha mással próbálkozna a gyerek. Esetleg a szolfézst befejezheti (ha már oda úgyis szívesen megy). Meg tényleg az a tisztább, ha nem csak a tanárral beszélsz, mert aztán ő lehet, hogy másként adja tovább a felettesének, kollégáknak.
Arról esetleg nem beszéltél a gyerekededel, hogy más hangszer érdekelné-e?
Igen, a beíratkozás évre szól. Ezért írtam, hogy a tandíjat "illlene" szerintem kifizetni.
De nincs olyan, hogy muszáj odamenni. Amúgy is. Ha nem megy a gyerrek mit csinál? Felhív, hogy a jó édes anyádat??? Kicsit furcsának tűnik ez a tanár ennyi elmondás alapján. Ha azzal érvelne, hogy gyerek, példa mutatás, kitartás.... De ilyen hülyeséget mondani! Mert mit csinálnak, ha vki hossza időre lebetegszik? Esetleg nem lesz oszályozható. Ha sokat lóg, kicsaphatják. De kötelezni nem lehet.
Tényleg felesleges erőltetni. Én is megutáltam a zeneiskolát jó részben a tanárom miatt. Szerettem volna furulya helyett fuvolázni, de még nem, majd... Mert csak. (Ugyanaz a tanár tanította.) Mennem kellett zeneórára, nem azon a hangszeren játszottam, amin szerettem volna, és az a hülye tyúk úgy üvöltött mindenkivel, hogy zengett a folyosó. Mikor válthattam fuvolára már úgy uttáltam az egészet, hogy egy fél év múlva abbahagytam, és többé zeneiskola közelébe sem mentem :P
Az iskola költségvetését évre, nem félévre kalkulálják attól még, hogy több részletben fizet az ember. Abbahagyhatja akár már ma. Szólsz, hogy nem megy többet a gyerek, és kész. A fizetést illetően meg beszélsz a gazdaságissal. Amúgy szerintem nem fizettetik ki a 2. félévet (bár ha mégis kérik, akkor illene).
Az igazgatótól megkérdezhetnéd, hogy nincs-e másik tanárnál üresedés, akkor esetleg válthatna hangszert.
További ajánlott fórumok:
- Miért kell művi úton befejezni egy terhességet, ha 7-9 hetesen hal el a baba? Amíg nem volt UH addig az ilyesmit fel sem fedezték...
- Valaki tudna nekem segiteni befejezni a gépem?
- Lakáshitelt vettünk fel évekkel ezelőtt, amihez szocpolt is igényeltünk, de a házat nem tudtuk befejezni. Van-e lehetőségünk több hitelre?
- Ez az egész az egó játéka? Hogy lehetne ezt befejezni?
- Hogyan kell befejezni az alábbi 4 angol mondatot? Fontos!
- Tudnátok olyan zeneiskolát ajánlani ahol lehet skót dudán tanulni?