Szerinted hol a helye a quadosoknak? (beszélgetés)
A nagy Alföldi rónaságon.
Tényleg szoktam találkozni quadon közlekedő gazdálkodókkal a pusztában, amikor mennek megnézni a tehéncsordát, vagy a birkákat.
Még a pulikutya is fent szokott ülni a gazdája mögött.
Ott tényleg nem zavarnak senkit és praktikus közlekedési eszköz a járhatatlan terepen.
Volt egy osztálytársam (lány), elment a barátjával motorozni, aztán combtőből amputálták a lábát. 18 éves volt akkor.
30-70% motor-autó db szám.
Persze nem akarom lehúzni a motorosokat, nem mondom, hogy mindig ők a hibásak, sőt...
De szerintem körültekintőbbnek kellene lenniük, hiszen sérülékenyebbek.
Minden járművel vannak felelőtlen emberek, sőt gyalogosan is.
Én személy szerint félek a motoroktól....
Szélsőség, nem szélsőség... Vitatkozni nem szeretnék, de számtalanszor megesett velünk, hogy a motoros jobbról előzött, ha piros a lámpa elmegy a két sor autó között, ha jó oldalon előz, akkor sokszor centizi a távolságot. Az autós átengedi a gyalogost, a motoros kivág és még sorolhatnám. A tesómat és a nagymamámat 3x ütötte el motoros.
Nem általánosítani akarok, ezt látom.
Nem értek egyet teljesen...
Láttátok azt a motorost, aki felvette saját száguldozását, és megölt egy másik motorost?
Hát ott közel nem járt autós. Tehát igen is a motorosok sokat megengednek maguknak, száguldoznak cikáznak, stb. Aztán ha megtörténik a baj, akkor az autóst hibáztatják.
Nekem is volt rokonom, aki 21 évesen motor balesetben halt meg. Belerohant hátulról egy autóba. Hát ott sem az autós a hibás, hiába rokonról van szó.
nekünk a kertben áll a quad. Hol lenne a helye? Terepen, erdő ilyesmi ahol nem járnak sokan.
Nem mindegyik quadnak van rendszáma, ez is fontos!
A garázsban. Máshol veszélyesek.
De ajánlhatok néhány terepet nekik:
Bács-Kiskun homokbuckái és szikes pusztái, Szahara, Szavanna, Atacama, de ha angol nyelvterületre vágynak: Death Valley...
Ember közelében gázos.
Jogsim még nincs,ennel ellenére van véleményem az autósokról,motorosokról,sőt még a biciklisekről is:)némelyik gyalogos pedig maga a katasztrófa...itt a kérdés a quad volt,próbálok arra koncentrálni...Belgiumban láttam utcán kulturáltan közlekedő quadost...ott nem tilos...bármilyen járművel,sőt a nélkül is lehet idióta módjára közlekedni és kulturáltan is...aki quaddal nagyvagány,valószinű más járművel is az lenne...
Miótta a multkoriban meghalt egy kisfiú,vannak ellenérzéseim,annál is inkább,mivel a fiam az apujánál quadozik...csak bukósisakkal,felügyelet mellett,egy használt gumikkal körbekerített használaton kivüli vasuti rakodón...szerintem egy szabályozás azt is megoldaná,mint minden mást...és legyen több megfizethető vagy ingyenes pálya kialakítva...talán akkor kevesebben fognak máshol,szabálytalanul.....
hogy gazdag csemeték drága hobbija e?nem tudom....sok minden elérhető már,nem kell gazdagnak lenni hozzá...havi kb 3000ért már lehet részletre azt is mint bármi mást...igaz én ennek ellenére sem veszek nekik...véleményem szerint előbb tanuljon meg gyalogosan és kerékpárral balesetmentesen közlekedni...
Akkora hülyeséget írtál, hogy jaj! 85-90% -uk azért hal meg, mert ez a "hobbijuk" ahogy te írtad, és nem közlekednek, hanem aprócskát veszélyeztetik mások életét. Tisztelet a kivételnek. Arról írjál már szivi, aki adrenalintúltengéses motoros miatt hal meg vétlenül!
Nekem drága hobbi ezer dolog, épp ezért csak messziről szeretem.
nahát! csak azt tudnám ha az autós olyan balfasz ahogy írtad akkor az a motoros aki jött velem szembe, a rendőrségi jegyzőkönyv szerint 170km/h-val lakott területen !!!! megcsúszott egy olajfolton a motorja pedig az én autóm alatt landolt úgy hogy a tűzoltók szedték le a kocsit a motorról....és csak a vak szerencsének köszönhetem hogy terhesen nem hagytam ott a fogam......nnna akkor az a motoros mi??????
És az a motoros micsoda szerinted akinek nem tetszik hogy az ötvenes táblánál ötvennel megyünk
és csak úgy minden nélkül(Erre akár a gyerekeim életére is megesküszöm) mellénkjön, lerúgja a kocsiról a tükröt majd megállás után a férjemet megfejeli bukósiskkal és üti vágja majd nekem esik(Szülés előtt 2 héttel) + hamis rendszámtáblát hord a motorján.Nna szerinted az mi??? balfasz??? hát én szívem szerint sokkal durvább jelzővel illetném.
amúgy tény és való hogy vannak normális motorosok de a nagy többségük azt hiszi hogy ők szarták a spanyol viaszt!!!!! már bocs!!!
ja és amúgy a férjem és a fiam is motoroznak és igen is lehet normálisan motorozni meg kvadozni,csak a motor mellé kell egy kis sütnivaló is!!!!
További ajánlott fórumok:
- Fogyjunk együtt mozgással és helyes táplálkozással!
- Ha Te is magányos huszonéves vagy, akkor itt a helyed!
- Eszperente nyelvezet helye!
- Melyik a világ legbékésebb helye, országa szerinted?
- Szerinted ez az idézet megállja a helyét? Valóban ilyen erős a sors irányító ereje?
- Szerinted mi Magyarország legromantikusabb helye?