Szerinted, ha valaki nem napi 5x eszik, akkor lelassul az anyagcseréje? (tudásbázis)
:D
Nem szeretem...
De a fő gond...az albérlet tele van egérrel....
Érdekes téma.physiology.elte.hu/eloadas/kiegtanar_elettan/szenhidrat%20anyagcsere_2009.pdf
anyagban a 23. oldalon olvashatod, hogy mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy a pajzzsmirigy leszabályozza az anyagcserét.
Szóval míg a máj glikogén tartaléka nem merül le vészesen, addig ilyen nem fenyeget. Hogy kinél meddig tart ki, az függ attól, ki mennyire képes zsírból fedezni az alapanyagcseréjét. Ha sok kardio edzést végzel, akkor az izmok képesek lesznek alapjáraton zsírt fogyasztani, egész a max. pulzusszámod 85%-ig kitolhatod. Ilyenkor csak az agy és idegrendszer óránkénti kb. 6g glukóz fogyasztását kell a májnak lefedni, a 75-80 g glikogénjéből pedig futja jópár órácskára.
Szerintem is a minőség számít, nem a mennyiség.
..ha "jó" élelmiszereket eszel, nem kell 5x enned, mert nem is leszel éhes.:)
Mihez képest? Önmagához, vagy a bányászokéhoz képest?
Ha korábban 5x evett és ezt csökkenti, akkor lassul. Ha a szervezete már régóta erre van ráállva, akkor nem ez a lényeg...
Magamon tapasztalva nem!
Én 3x eszem, max. 4x!
Volt, hogy 5x-6x ettem, mert ezt olvastam, hogy ezt így kell.
Baromság! Egész napra leterheltem a gyomromat.
Most akkor eszem, ha fizikálisan is éhes vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- Mit tegyek, hogy beinduljon a teljesen lelassult anyagcserém?
- Segítséget kérnék!!! Babát várok és nagyon lelassult az anyagcserém!!!
- Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért?
- Ha a 4, 5hónapos baba, csak tápszert eszik, akkor is kell adni a D-vitamin olajat?
- Alacsony kcal-os étrend mellett ha rendszeresen sportolok, sok vizet és zöldteát iszom akkor fenntartható a normális anyagcserefolyamat?