Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát? (beszélgetés)
Ilyen táborokra gondoltam sokat tanultam az építõtáborokból és a többibõl is ahol volt szerencsém
megfordulni, kicsit az önnállóságra is szoktatott. Elsõként 7 éves koromban mehettem, attól kezdve minden évben voltam gyakorlatilag érettségiig, volt hogy többször. Nem lepasszoltak a szüleim, örömmel mentem, sokféle gyereket megismertem, alkalmam volt a velem hasonló koruakkal együtt lenni.
Gyerekként nem foglalkoztunk a politikával. Egyszerűen jól éreztük magunkat és kész.
Te másként élted meg, az én korosztályom szintén másként.
És ne keverjük a politikát ebbe bele, mert én sem vagyok "komcsi". Gyerekeknek, fiataloknak nagyon jó programok voltak akkoriban.
Egy kellemes nyári este, tábortűz mellett, énekelve.... édes istenem, de jó volt:)
Es az indoktrinalo taborok, a szeretett elvtarsak feluygyelete alatt ! jaj Ístenem de cuki is volt ..
Ez nem komoly ?
En egyszer anno 1963 nyaran egy hasonlo keleti orszag egyik repteren vartam hogy a többi szerencsetlennel beszaljunk a repulöbe. Mivel pionerok voltunk nem szabadott sirni ezert a sajat anyamtol is kezrazasal bucsusztam. Mindegy hogy feher cipömön ( ami közbe szurke lett a repter poratol ) hulottak a könyeim !
Desztinacio a Artek nemzetközi pioner tabor -mond valakinek ez valamit ? Socsiba szaltunk le zaszlo lobogtatas es hasonlo szedites gyerekekel mind legkönnyebb befolyasolhato alany.
Es jött a " Puszt szegda budet solnce , pust szegda es igy tovab a többi ökörseg !
Neeeeeem soha többe semi hasonlo .
Tudjak a mai fiatalok nagyon is jol mi a köteleseguk anelkul hogy minden fele taborokba zarjak öket.
Igenis tisztelni kell mind a gyereket ugy a fiatalokat is es egy okos uton oktatni , keszitteni a felnötkorba .
Mind ez a militant hozza szolas nagyon furcsa , en a gyerekeimet pacifista szelemben neveltem es ennek örulök is. Egyik a fiam közul sem volt katona teljesen ellent mond annak amibe mi hiszunk. Volt paromat nagyon tamogattam mivelt ö ugy szinten nemet mondott az egesz katonasagi cirkusznak .
Hú már a seregnél jártok, persze az is uniformis volt, mint a köpeny.
Nem lehetne valami hasonlót kitalálni, elvinni a gyerekeket fiûkat lányokat egy idõre valahová.Tábor vagy ilyesmi ahol kicsit regulába szednék ÕKET AZ ÉLETRE: A lányoknak megtanítanák, hogy a pasit nem elég megfogni,ha szereted meg is kell taratani és ahhoz a teafõzés kevés.
A fiûknak, hogy a számítogépes játék amin nyírják egymást ha van idejük nem a való világ, hogy a kalapácsnak melyik végével kell a szöget a falba verni stb.
Vagy nagyon hülye vagyok, hogy ilyeneket gondolok?
Nevelés?
Na az hiányzik leginkább. (És rendszerint onnan, ahol bármit megkaphat a gyerek)
Nem támogatnám.Semmit nem old meg.
Másban kell kezdeni a csúfolódás és a társadalmi különbségek eltörlését,nem egy iskolai köpenynél,ami csak 1 a sok közül.
Nevelés...
Középiskola? Sokszor már az általános iskola felső tagozata is erről szól
Annó nekem is kellett köpenyt hordani az ált. suliba, nem szerettem és szerintem a mai fiatalok sem szeretnék. De a mai eszemmel már támogatnám.
A gyerekek nem csupán a ruhájuk alapján ítélik meg egymást. Számtalan dolog lehet, ami még befolyáasolja az egymásról alkotott képüket.
A "falka vezér" bármikor és bármiben meghatározó. Az a menő, amit ő annak mond, és kész.
Ezt nem képes semmiféle uniformis megváltoztatni.
Egyébként a gyerekek olyan - számunkra talán észrevehetetlen - apróságok alapján is ítélkeznek, hogy valakit pl. milyen kocsival hoztak az iskolába, vagy milyen telefonja, laptopja, fényképezőgépe, stb. van, hol lakik, mik a szülei, hol nyaralt.
És ezek mind-mind függetlenek attól, hogy a suliban milyen egyenruhában ülnek.
További ajánlott fórumok:
- Mi az oka, hogy fiatal tizen-huszonéves lánykák 50 körüli, főleg egyenruhás pasikkal hetyegnek?
- Neked bejönnek az egyenruhás férfiak(nők)? Ha igen miért?
- Nagyon tetszenek az egyenruhás pasik! 😍😍
- Tetszenek nektek az egyenruhás férfiak?
- Tinderen jó ötlet Star Trek egyenruhás képet feltenni vulkáni köszöntést mutatva?
- Van valakinek egyenruhát viselő ismerőse, akinek tehetnék fel néhány kérdést e-mailen keresztül?