Szeretném megtanulni a csirkevágást tud nekem segíteni valaki? Ti hogy csináljátok? (tudásbázis)
Regebben ez ugye fontos volt, nagyon is, amig nem vtak multik es hentesek es stb... Ma mar egyre tobben ternek vissza erre, hgy szeretik latni,mit is eszik az a csibe, amit utana megeszik.
Nem mindegy....
fantasztikus egy téma......
Konkretan en mar sehogysem, de anno nagymamamnal megtanultam :) Ha meg mindig erdekel, leirom,de privatban, mert itt tenyleg van,akinek forog ettol a gyomra es en is vtam vega 4 evig, ugyhgy meg is ertem.
Piacon lehet kapni élő csirkét.
...miért pont a virág-nick nevek teszik fel mindig ezt a csirkés" kérdést? :D .D
Ez már a harmadik ilyen fórum .....
Én speciel sehogy. Combot és mellet veszek.
Nálunk régen anyukám a panel konyhájában vágta a csirkét. Nem volt ezzel semmi gond, de szerintem nem is lehetett máshogy kapni, vagy nagyon drága lehetett.
Falun nőttem fel, jelenleg egy kis városban élek. Világ életemben tartottunk mindent ami mozgot, soha nem voltam képes egyiket sem leölni kibelezni. Ha már konyha kész semmi bajon nincs,nem a látvánnyal van a gondom,hanem a szagokkal, a szagokat nem bírom automatikusan öklendezek stb stb.
Én a VI. kerületben éltem... hajdanában a házban mindenki vágta a csirkét:)Természetes volt, csak most nem az, miután már nincs is:)
Érdekes lenne, ha felvinném a lakóparki lakásomba a város közepén,aztán a tetőteraszon legyilkolnám!:D
Az előző fórum innformációi kevésnek bizonyultak?
Már nem árulnak élő csirkét:)
A mai rohanó világba vág még valaki csirkét otthol vagy bolta veszi meg?
....mert a jó pap is hóttig......
Az elsőt az én férjem is baltával , azóta már késsel / és csak remélem , h gyilkolászás közbe nem rám gondol !!!! /
Aki dolgozott már csirkékkel, az tudja, én ilyentől hallottam és én is csodálkoztam.
cseppet sem vagyok älszent, cask valahogy nem birom a részleteket. Mondom ezt ugy, mégegyszer, hogy eszem a csirkét.
Számomra már hasznos volt a fórum, mert erre nem gondoltam komolyan. Azt hallottam, hogy a betegebb, gyenge állatokat halálra csipkedik, majd fel is falják.
Egyszer az iskolával voltam egy ilyen helyen, de a szag miatt hanyatt-homlok menekültem ki, minden elismerésem azoké, akik ott tudnak dolgozni.
Csirke: nagyüzemekben tilos is bemenni egyedül a csirkék közé, csak minimum kettesével, mert ha elesel, többezer csirke 5 percen belül kivájja a szemed és halálra csipked. Ne felejtsük el, hogy a velociraptorok leszármazottjai bizony...
Kivéve, mikor igen. Pl az Oroszlánkirályban Scar puszta hatalmi harcból (és gonoszságból) ölte meg Mufaszát és gonoszságból állította be úgy, hogy Szimba volt a tettes...
Nálunk ugyanez, amikor a kutyákat rajzolja, mellé írja a nevét és a mi vezetéknevünket:)
Ja, igen, gondoltam, biztos én olvastam figyelmetlenül, hogy nem értem, vagy esetleg bele van kalkulálva az a veszteség, hogy trancsírozd szét úgy saccperkábé, de azt a részt már nem teheted a levesbe...:)
Viccen kívül, valami kombinált módszer kell: ne is lásd a szemét, de lehetőleg pontos legyen annyira, hogy minél kevesebbet szenvedjen a jószág, ennyi. Nagyanyám azt mondta, hogy van egy lágy pont a fejen oldalt és ha ott ütik meg éles szerszámmal, nem szenved és egy pillanatig tart csak, nem tudom, jól emlékszem-e, de valami ilyet magyarázott. Mondjuk ehhez meg elengedhetetlen hogy NE legyen zacskó...
A lányom sétáltatta a macskáját, és megkérdezték tőle, mi a neve a cicájának. A lányom mondta a saját vezeték nevét, és a cica nevét egyben, Tehát, ő testvérnek fogadta a macskát :D
További ajánlott fórumok: