Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szeretem a spenótot. Akkor is, hogy tudom, a magas... fórum

Szeretem a spenótot. Akkor is, hogy tudom, a magas... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
49. pteri (válaszként erre: 48. - Dd2f6e7976)
2022. júl. 19. 21:16
Köszi!
48. dd2f6e7976 (válaszként erre: 47. - Pteri)
2022. júl. 16. 22:14
Hozzá kell főzni, turmixolni. Az is sűríti, lágyabb/selymesebb lesz az íze, mint csak rántással vagy csak habarva.
47. pteri (válaszként erre: 15. - Alessandro)
2022. júl. 15. 21:30
Ilyet még nem hallottam. Mit csinálsz a tejben áztatott zsemlével?
46. Napsugár8 (válaszként erre: 44. - Ildi992)
2022. júl. 12. 14:02
A puding próbája az evés. Először csak kisebb mennyiséget csinálj, nem kell egész tepsivel. Aki szereti a spenótot, nem lehet rossz.
45. Groot (válaszként erre: 44. - Ildi992)
2022. júl. 11. 21:01
Biztos hogy finom.
2022. júl. 11. 13:51
Amikor olvastam a következő recept jutott az eszembe. Tepsibe rakjak kölönböző zöldségeket, és öntsem le spenót szósszal, esetleg sajt mehet a tetejére, majd mehet a sütőbe. Milyen lehet ez?
43. Napsugár8 (válaszként erre: 42. - Globus)
2022. júl. 11. 11:32

Igen, valamikor a két vh. között íródott.

Én is az eszmei értéke miatt vettem meg az antikvárban, és nem a benne levő receptek miatt.

Hát így adjunk kölcsön könyvet. A Munkácsy életregényt jobban sajnálom.

42. globus (válaszként erre: 36. - Napsugár8)
2022. júl. 11. 11:09
Nekem megvan Katóka szakácskönyve, viszonylag új kiadás. Azaz újranyomtatott. Nem rossz, de békebeli, sok recept igényel 10 tojást, fél kiló vajat, karmonádlit.
2022. júl. 11. 10:33
én is szeretem
40. loch ness (válaszként erre: 39. - Groot)
2022. júl. 11. 10:09

Más ételeknél viszont sokkal jobb a fantáziánk, mint más népeknek :)


Viszont ezek érdekes receptek. Szerintem a legfinomabb spenótból a jól elkészített főzelék, de pl. mikor először olvastam a fokhagymás-spenótos tésztáról, az is nagyon beindította a nyáltermelésemet :)

39. Groot (válaszként erre: 28. - 71ddaa07fa)
2022. júl. 10. 14:13

😁😁😁

Külföldön spenótleves csirkehúsból, cérnameteltes rizsre öntve, rá fél citrom leve.

Vagy friss spenót hagymával és fűszerekkel lesütve, pizzatésztába töltve kisütni.

A magyar embereknek gyér a fantáziája, spenótból főzelék oszt slussz.

38. Napsugár8 (válaszként erre: 37. - D1zsúlika)
2022. júl. 10. 13:31
Egyetértek! És ez bizony igaz, szinte az élet minden területére. Ha valamit a többség pl. egyformán tud, vagy egyformán szeret, de van néhány ember, aki másképpen gondolja, rögtön kikiáltják idiótának, csak azért mert neki más a véleménye. Ezt itt nagyon jól csinálják néhányan, pedig egyáltalán: miért kellene mindent ugyanúgy, ugyanolyanra? Olyan szürke lenne a világ. :)
2022. júl. 10. 13:18

Én is szeretem a spenótot!Fokhagymásan!Bundáskenyérrel! Node ha éppen burgonya, vagy tojás van kéznél, akkor sem fakadok sírva! :) Bevallom, evés közben a "magas vastartalom" nem is jut már eszembe! :)


Apropó étel! Zavar, ha valaki nem szeret egy ételt és azon háborog, fanyalog (illemtelenül!), hogy mások hogyan tudják megenni, az általa utált kaját?! Olyankor ugorni kell egyet, lapozni meg kettőt és máris a mákos babbal foglalkozhat a fanyalgó! Nem vagyunk egyformák! Hála az Univerzumnak! A gasztronómiában ez duplán igaz! Még a Fáma is azt mondja "ahány ház, annyi szokás!"


Ha pedig valaki egy receptnél azt mondja, hogy "azt úgy kell csinálni, és elkezdi magyarázni, hogyan, vagyis, ahogy ő csinálja! Nah, akkor az illető nálam már nem is lehet a legpirosabb alma a fán! És milyen unalmas is lenne ez a fórum, ha mi emberek egyformák lennénk?! Vajon akkor mi a fészkes fene lenne a vita tárgya?! :)

Node ezen nem izgulok, mert tudunk mi vitát gerjeszteni a semmiből is, nem igaz?! :))))))

36. Napsugár8 (válaszként erre: 35. - Bnedora)
2022. júl. 10. 10:48

Én életemben 2 könyvet adtam kölcsön: egy "Katóka szakácskönyve" antikvárban bukkantam rá, kb. a 30-as években íródott... És a 2 kötetes Munkácsy életregényt Dallos S. kiadásban. Azóta senkinek semmi! Mondjanak rám amit akarnak.


Önkéntesen vittem a világirodalom remekeit, magyar klasszikusokat, hasonlókat, amikor gyűjtést szerveztek egy kis romániai magyar falu könyvtárának leégése után... két nagy szatyorral vittem a gyűjtőre. De kölcsönbe semmit. :)

35. bnedora (válaszként erre: 33. - Napsugár8)
2022. júl. 10. 10:01
Sajnos, már olyan régen történt, hogy nem emlékszem rá. Akkortájt még megpróbáltam elkészíteni, de nem lett olyan.
34. 71ddaa07fa (válaszként erre: 31. - Bozsu55)
2022. júl. 10. 09:44
Töredelmesen bevallom tévedtem. Inkább a spenót édesen, mint te, ilyen savanyúan. :)))
33. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Bnedora)
2022. júl. 10. 08:52
Erre mondják: ez a méreg, nem a ciánkáli. A gond az, ha nem tudod emlékeidben visszaidézni. Pedig a helyedben megpróbálnám: visszagondolni hogyan is kezdted el, milyen műveletet csináltál először... meglehet, hogy ráéreznél és visszajönne az emlék.
2022. júl. 10. 07:27
Én is szeretem:)
31. bozsu55 (válaszként erre: 28. - 71ddaa07fa)
2022. júl. 10. 00:00

A sóska nem volt opció a vallomásában.


Nem is kértelek rá hogy édesen egyed.

30. globus (válaszként erre: 28. - 71ddaa07fa)
2022. júl. 9. 23:37

Ez nekem is bizarr 🙂

Van régebbi szavazás a témában.

29. Epresturmix (válaszként erre: 17. - Globus)
2022. júl. 9. 22:56
Én is azzal csinálom.
28. 71ddaa07fa (válaszként erre: 20. - Bozsu55)
2022. júl. 9. 22:05

Édesen? Aki úgy készítette el először az biztos kettőt lapozott a szakácskönyvben.:)))

Még a sóskát sem tudnám úgy megenni, nemhogy a spenótot.


Szerintem a spenót fokhagymásan jó, krumplival, esetleg tükörtojással.

27. Sütikee (válaszként erre: 22. - Libikóka)
2022. júl. 9. 22:00
Vagy pedig a cékla levelét, ugyanolyan íze van mint a spenótnak.
26. Sütikee (válaszként erre: 15. - Alessandro)
2022. júl. 9. 21:58
Én főtt krumplival és tükörtojással szeretem, ahogy a sóskát is.
25. bozsu55 (válaszként erre: 24. - Bnedora)
2022. júl. 9. 21:11

Örülök,hogy van (elvétve) aki édesen szereti.

Ettem fokhagymásan is,de nekem az édes jön be.


Gondolom az általad említett fajta az ami nekem olyan "ikrás".Az idén nem ettem,mert bedurciztam a mamára aki árulta.

24. bnedora (válaszként erre: 21. - Bozsu55)
2022. júl. 9. 20:13
Anyósom után készítem el tejjel, édesen. Eddig még mástól nem is hallottam, csak sósan. Ezek szerint te is édesen csinálod. Nálam évek óta terem az újzélandi spenót. Nem is kell vetni, mert minden évben kikel. Vastag húsú, tenyérnyi levelei vannak, őszig hajt, folyamatosan lehet szedni a leveleket.
23. bnedora (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
2022. júl. 9. 20:10
Dehogy nem kerestem, van rengeteg, de pont az nincs. Nagyon-nagyon régen egy újságban találtam rá, ezt az újságot adtam kölcsön, de sajnos más újsággal az illető kidobta.
22. libikóka (válaszként erre: 21. - Bozsu55)
2022. júl. 9. 19:32

Ha van kerted kipróbálhatnád az újzélandi spenótot.

Ugyanolyan finom ,,terem a fagyokig,,még el is ülteti magát:))

2022. júl. 9. 19:25

Imádom édesen, tejjel, minden nélkül, bundás kenyérrel.

Kizárólag friss spenótból, májusban négy hat hétig van a szezonja, szoktam fogyasztani de nekem az nem olyan.

2022. júl. 9. 19:23
Imádom,édesen,tejjel,mindenKizárólag friss spenótból,májusban 4-6hétig van annak a szezonja.Szoktam fagyasztani,de nekem nem olyan
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook