Szereted a népdalokat? (beszélgetés)
A kapuban a szekér - 2012 - Boglya tábor [link]
Cukik a gyerekek, Rózsika és János is nagyon aranyosak.
Hát persze, hogy táncoltam :D Azért annyira nem volt megerőltető :D
Itt van, nézd végig, bár nagyon hosszú:
[link]
Azta! 2 órás műsort végignyomtad? Táncoltál végig, vagy csak nézted? ;)
Jaaa, a buli az buli volt, nem táncház :D tömény dj :D töménnyel :DDDD Asszem vagy 4-5 éve volt az együttes 60. évfordulója, tán két órás non-stop műsor volt :D az még ment simán.
Hát már én sem nyomnék végig egy széki táncrendet, az biztos! ;)
:) jó az még most is, csak már visszafogottabban :)
Ilyen típusú bulikban én is rengeteget voltam. Mondhatom, a legjobb szórakozás volt nekem akkor.
Baromi régen volt :) Még a hugával is táncikáltam egy ideig, bár ő fiatalabb két évvel asszem. Vele csak tán 1-2 évig. Viszont baromi sokat buliztunk együtt :D megboldogult jánykoromban :D
Nem. békéscsabán a balassiban, és előtte az utánpótlás együttesben. aztán én viszonylag hamar abba is hagytam, ő meg ment tovább az államiba.
VAgy egy malomban őrlünk :D
Igen, egyik kedvencem ez is :)
Csík zenekar szerintem is jó, és emészthető azoknak is, akikhez annyira nem áll közel a népzene.
Majorosi Mariannal együtt táncoltam 10 évig :D Nekem ő az etalon :)
Most nézem, ugyanazt a számot linkeltük. :))
Akkor most egy másik kedvencet is linkelek:
[link]
Like, vagy tájnyelven "ögyet értök".
A feldolgozott, poposított változatokat viszont nem szeretem.
Holdviola sem tetszik.
Igen, nagyon szeretem a népdalokat. Kedvencem is van, több is, íme az egyik:
[link]
Ezzel teljesen egyetértek. Nagyon szeretem a Muzsikás együttest, hogy autentikus népzenét játszanak, és a rendhagyó énekóráikat. Ugyanakkor az is fontos, hogy valahogyan a fiatal korosztályokhoz is eljusson a népzene. A Csík zenekart is ezért értékelem leginkább. Igényes formában hozza közelebb a népzenét a fiatalabb korosztályokhoz. Holdviola, meg a Nox nekem már nem népzene.
Ja, még annyit, hogy ezek a feldolgozások kb azon a szinten vannak, mint a kalocsai minta a converse csukán. :) Szép-szép, csak nem az igazi.
Ha már népdal, akkor legalább olyat linkeljetek, ami tényleg az, és nem feldolgozás.
Ez népdal:
[link]
Kalotaszegi, széki, mezőségi, meg még van jó pár tájegység, aminek méltán híresek a népdal gyűjtései.
És szvsz, ha nem lenne a holdviola, meg mondjuk a nox, akkor a kutya sem lelkesedne értük, vagy rosszabb esetben egyenlőség jelet húzna a népzene és a magyar nóta közé, holott köze nincs egymáshoz a kettőnek.
Igen!
Két nagy kedvenc: Ősszel érik babám... és a Hosszú útról visszatérni nem lehet. Szerintem ezek igazi kincsek.
hmmmm csak ha sokat iszom:-DDD akkor jöhet!!!
További ajánlott fórumok: