Szerelem mindenek felett? (beszélgetés)
Élhet akkor is párkapcsolatban,ha már nem szerelmes,HA ezt mindketten jónak tartják így.
((Viszont szerintem a szerelem elmúltával nem etikus számon kérni a másikon a hűséget(kivéve,ha házassági esküt tett..)mert a hűség a szerelem tartozéka,szerintem.(de ezen már volt egy nagy vitám másik topikban,és ott sem igen értettek vele egyet:) ))
IIiiigen,pl.ha észreveszed,hogy egy idő után csak te teszel bele rendszeresen,a másik meg nem..akkor elég nyilvánvaló,hogy részéről már nem akarja életben tartani a szerelmet:(
Már elgondolkoztam azon is hogy köztünk meddig tarthatott a szerelem,sajnos az én részemről tovább mint kellett volna.... és nem vettem észre hogy ő már közömbös irántam.... Csak addig élhet az ember párkapcsolatban amíg tart a szerelem? Müller Péter írásai segítettek megérteni a dolgokat,azt hogy igen,a szerelemért mindkét embernek tennie kell nap mint nap,minden nap újra kell élni,újra és újra beleszeretni valamiért. Javaslom másoknak is olvasásra... Nekem sokat segített.
Az a nehéz,hogy mindenki csak saját magára,a saját éltére nézve mondhatja ki,hogy NÁLA a szerelem mindenek felett való-e..a másik helyett nem dönthetjük el,nem szabhatjuk meg..sőt még csak el sem ítélhetjük érte igazából...:S
Hogy állnak a dolgok nálatok?emlékszem a történetedre még régebbről..nem változik semmi?
Szóval enyém volt az utolsó szó,és igen Popey azt mondta,a szerelem mindenek felett...Elfogadom....
A szerelem 2évig tart,a lángoló szerelemről beszélünk.... mint írta a fórumomon egy kedves hozzászóló. Na már most,egy emberbe ha 2évig vagy szerelmes utánna keresni kell egy másikat,megint kell az a 2év lángolás hogy aztán megin újra és újra kezd.....?? Nem elégszel meg a számodra megfelelő(tökéletes ) emberrel? Vannak mindenkinek hibái,hiba nélkül nincs egy ember sem,de ha problémák vannak azért van ott a másik hogy ketten megoldjátok... a másik feled akire rátaláltál... én elvesztettem,valahol út közben...nem vettem észre mikor? Talán a gyerek nagyon lekötött,mert nagyon anyás!!! Nem tehetek róla..fiú!! Nem,még mindig azt vallom hogy a szerelem nem dönthet mindenek felett!!!
Fogalmazhatunk így is..., mert a fogalmazás a dolgok összecsinálása (vagy szét-) egy másik dologgá...:o)))
Kedves Fótumindító!Remélem nem haragszol meg,ha megfordítom a kérdésedet:mi van akkor,ha megvan az a bizonyos szerelem,ami miatt borítani lehetne és mégsem?Szerintem ez a gyakoribb,nem?
En tudok rajongani 2 ev utan es tudok bunko lenni 2 even belul is. Ezt hova tegyem?:)))
Osztom:)
Nem attol van a gyerek mert nevet adtunk neki... Ha van, van, ha nincs, nincs...
Mindegy, hogyan hivjuk, a kezdeti lilaköd elmulik, hogy jóesetben valami sokkal ertekesebb, es maradando vegye át a helyét.
Szerepe van a lila ködnek is, anélkül sem az igazi.
Hogy ki hogy hivja a szakaszokat...sztem reszletkerdes.
Szerintem a rajongás az első 2 év kémiája, a szerelem pedig az egymásért tett kedveskedések gyümölcse.
Ahogy mondod, bizony a kapcsolatért, szerelemért mindkét félnek tenni kell. Nem elég 1x meghódítani, hanem naponta kell.
Ha pedig ennek ellenére menni akar, hogy boldog legyen, akkor még segíteni kell összepakolni.
..a rajongás, a szerelem ikertestvére..:o)
A rajongás megint más, az nem szerelem :)
Miért lenne baj? Sőt, ez a jó.
Az már baj, ha valaki a szerelem érzetét hajkurássza...mert nem tud szeretni.
Van rá példa...
..nem hiszem, hogy baj lenne, ha évtizedekig rajong valaki a másikért. ..az már inkább problémásabb eset, ha mindig másért...:o)
"talán csak azt mondja"... azt=az, elírtam :)
Kérdés, ki mit ért szerelem alatt.
Én arra a rózsaszín ködös agybajra gondolok, amivel indul (jó esetben) a dolog...
Ha valaki azt mondja, ugyan azzal az intenzitással fennmarad a szerelme, 15-20év után is... hát nem tudom.
Ezt talán csak azt mondja, aki a szerelmet a szeretet fölé értékeli...szerintem tévesen, vagy helytelenül.
..nem minden esetben..:o)
Igen :)
De tartom: nem, a szerelem nem mindenek felett! :)
..az viszont nagyszerű!! Csak így tovább!!..:o)
Jó az évjárat?..:o) Hát nem is tudom..Valakinek biztos megfelel majd..:o)
Akkor a mesehőssel sincs...ha ilyen jó évjárat! ;)
..hehehe...az évszámmal nincs baj...:o)
Hát még egy évszámtól, igaz? :)))
Egy mesehőstől nem is várjuk el...:o))
Nem, nem mindenek felett!!
További ajánlott fórumok: